Skip to main content

Seniorresa till Teneriffa Höst 2024

På denna resa kommer vi bland annat att köra genom månlandskapet i Las Cañadas del Teide nationalpark, se den isolerade Taganana dalen och den hisnande utsikten över Anagahalvöns lagerskogs klädda sluttningar. Vi kommer att besöka en lokal bonde och uppleva de stora bananodlingarna på närmare håll.

Vi bor i vackra och idylliska Puerto de la Cruz, som är Teneriffas tredje största stad. Här finns det massor av charmiga gågator, en gammal stadsdel med klassiska gamla hus och en mängd mysiga caféer och uteserveringar.

Se mer om hotellet, veckans program och datum nedan.

Sök resa

Din resa startar från din kommun

Program

 • I buss till flygplatsen från din kommun

  Från din valda kommun kör vi med buss till flygplatsen och du får hjälp med incheckningen av vår egen flygplatsguide.

  I buss till flygplatsen från din kommun
 • Vi flyger till Teneriffa

  Flyget går direkt till Teneriffa där vår svenska reseledare väntar på flygplatsen och åker med bussen till Hotel Masaru i Puerto de la Cruz. Transfertiden är ca 60 minuter.

  Vi flyger till Teneriffa
 • Utflykt 1: Stadsrundtur i Puerto de la Cruz (inkl. lunch)

  Halvdagstur med buss och till fots runt vårt närområde. I utkanten av staden ser vi de många bananodlingarna och får en berättelse om bananväxtens betydelse för ön samt en inblick i stadens historiska utveckling som turiststad. Från en utsiktspunkt i den vackra Taoro-parken ser vi, förutom de olika stadsdelarna, den gamla delen och den moderna delen med stadens landmärke, de stora havsvattenpoolerna Costa Martianez. Vi gör ett stopp i centrum vid det mysiga torget Plaza Charco och lunchen intas i en mysig restaurang i gamla stan.

  Utflykt 1: Stadsrundtur i Puerto de la Cruz (inkl. lunch)
 • Utflykt 1 - fakta

 • Utflykt 2: Anagahalvön (inkl lunch)

  På denna heldagstur besöker vi öns gamla huvudstaden La Laguna, en stad fylld med historiska koloniala byggnader från 1700-talet. På en trevlig promenad runt staden får vi möjlighet att gå in i några av de många vackra husen. Efter en välförtjänt fikapaus kör vi ut till Anagahalvön, som är känd för sina vackra vyer och "urskogen", Mercedes skogen, med meterhöga ljung- och lagerträd och andra endemiska växter. Längst ut vid kusten äter vi lunch i den avlägsna byn Taganana, som fram till 1968 var helt isolerad utan vägar till omvärlden. Härifrån kör vi österut och hem via Teneriffas största stad Santa Cruz och passerar stadens nya landmärke, Operahuset.

  Utflykt 2: Anagahalvön (inkl lunch)
 • Utflykt 2 - fakta

 • Utflykt 3: Teide och Las Cañadas (inkl lunch)

  Heldagsutflykt till Teneriffas största attraktion – öns stolthet, vulkanen Teide. Vi passerar under dagen fyra klimatzoner och upplever öns otroligt vackra och omväxlande natur. Vi kör upp genom Esperanzas stora tallskogar och får den ena hisnande utsikten efter den andra. På en höjd av ca 2000 meter kommer vi fram till Las Cañadas krater, ett sant månlandskap och världens största vulkankrater. Vi kör över kratern och åker tillbaka via den nordvästra delen av Teneriffa med lunchstopp i staden Santiago del Teide. Efter lunch stannar vi vid utsiktsplatsen över staden Garachico på nordkusten. Med sinnena fulla av naturens fantastiska landskap åker vi sedan tillbaka mot hotellet.

  Utflykt 3: Teide och Las Cañadas (inkl lunch)
 • Utflykt 3 - fakta

 • Utflykt 4: Ute på landet (inkl lunch)

  En väldigt speciell dag där vi kommer att uppleva det unika och "riktiga" Teneriffa. Vi kör den gamla huvudvägen genom städerna La Matanza och Victoria och efter en halvtimmes bussfärd är vi framme till kanten av Valle de Guerra – också kallad Teneriffas köksträdgård. Här bjuder den lokala bonden Francisco in oss till sin finca (lantgård) där de odlar vin, potatis, papaya samt olika grönsaker. Vi kommer att få förklarat allt om växterna och hans odlingsmetoder och under tiden ska vi få hjälpa till att samla in ingredienserna till dagens lunch. Franciscos fru lagar grönsakerna och efteråt kan vi tillsammans njuta av en typisk kanarisk lantlunch, med vin från egen produktion.

  Utflykt 4: Ute på landet (inkl lunch)
 • Utflykt 4 - fakta

 • Två dagar för upplevelser på egen hand

  Vi rekommenderar en resa till huvudstaden Santa Cruz eller till gamla staden Orotava, som ligger lite högre upp i dalen. En resa ut till Loro Parque i Puerto de la Cruz utkant kan också rekommenderas. Loro Parque är en enorm park med en unik kombination av djurshower, zoologisk trädgård och en mycket trevlig exotisk park och den har utnämnts till en av världens bästa nöjesparker. Den botaniska trädgården ligger bara några hundra meter från vårt hotell och är definitivt också värt ett besök. Du kan också ta en taxi till Centro Commercial La Villa som ligger endast 5-10 minuters körning från hotellet.

  Två dagar för upplevelser på egen hand
 • Hemresa

  När det är dags att säga hejdå till Teneriffa åker vi med buss till flygplatsen och fortsätter med direktflyg hemåt. Här väntar vår buss på att köra dig tillbaka till din kommun.

 • OBS!

  Vi förbehåller oss rätten till förändringar

  Dagsprogram skickas ut ca 3 veckor före avresan.

  För mer information och beställning - ring: 046-560 01 52 eller skicka ett mail till: info@bellaresor.se

  OBS! För att alla resande skall få ut det mesta av sin resa behöver man vara oberoende av reseledaren. Våra reseledare har i uppgift att se till gruppens helhet och kan därför inte hjälpa och assistera enskilda behov. Detta betyder att man själv ska klara av att t.ex. bära sin resväska, gå i trappor och på ojämnt underlag. Man ska kunna följa med på utflykternas promenader i rimligt tempo.

Karta

Hotellinformation

Vi bor på det 3-stjärniga lägenhetshotellet Masaru, som ligger i stadsdelen La Paz, vackert ovanför centrum av Puerto de la Cruz. Hotellet har en exotisk trädgård med palmer och en stor uppvärmd pool samt hiss, bar, restaurang med öppet kök och underhållning några kvällar.

Utanför hotellet finns flera barer, kaféer, små butiker och en välsorterad stormarknad. Lägenheterna är stora och snygga 1-rumslägenheter med balkong, badrum med badkar och hårtork, TV, kassaskåp och köksnisch med kyl. Alla hotellets lägenheter är lika stora och inredda på samma sätt.

Välj mellan:
• 1-rumslägenhet med balkong
• 1-rumslägenhet med balkong mot trädgården/poolen
• 1-rumslägenhet för 1 person med balkong
• 1-rumslägenhet för 1 person med balkong mot trädgården/poolen

Se mer information om hotellet här: www.apartamentosmasaru.com

Väderdata

"Inget är så oförutsägbart som vädret", speciellt i dessa tider. Men eftersom många frågar hur vädret är vid de olika tidpunkterna vågar vi ge dig en fingervisning om vilket väder du kan förvänta dig ändå.

Naturligtvis kan vi inte garantera sol eller värme och vill du ha en aktuell väderprognos för Teneriffa kan du se den här: https://www.vejreti.com/europe/spain/canary-islands/tenerife

 

 

(källa: www.vejreti.com datum: 11-2022)

Broschyr

Här hittar du vår Teneriffa-broschyr.
Om du har problem eller vill att vår broschyr ska skickas per post - kan du kontakta oss här

Vårt koncept

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Administrationsavgift
  Administrationsavgift Vi debiterar en obligatorisk administrationsavgift på 125 SEK per person. Detta täcker bland annat en utökad ansvarsförsäkring, i enlighet med paketreselagen, som Bella Resor tecknar för alla gäster via Gouda Reseförsäkring. Likaså täcker den avgiften till Resegarantifonden.

  Obs! Administrationsavgiften är alltså obligatorisk – och kan inte väljas bort.

  Pris: 125:-

Rumsval och övrigt

 • 1-rumslägenhet med balkong mot gatan 0:-
 • 1-rumslägenhet med balkong mot trädgården 1 895:-
 • 1-rumslägenhet för 1 person med balkong mot gatan 2 895:-
 • 1-rumslägenhet för 1 person med balkong mot trädgården 3 795:-

Avgångar & priser

Se vårt kompletta urval av Seniorresa till Teneriffa Höst 2024 här. Observera, att
dagsprogrammen kan variera för vår- och höstresor.

AvresaDestinationLediga platserfrån pris
5/11Se avreseorterHöstresa till Teneriffa från Österåker/Vallentuna/Upplands VäsbyMer än 814 995:-BokaMer information
12/11Se avreseorterHöstresa till Teneriffa från Nacka-Värmdö, Solna, Järfälla och SollentunaMer än 814 995:-BokaMer information
Fyra goda anledningar att resa med Bella Resor
1. Det är enkelt och smidigt

Du hämtas upp vid en central plats i din kommun och körs med buss till flygplatsen. Här erbjuds du hjälp med incheckning och bagageinlämning, vilket ger dig en bekymmersfri och lugn start på resan. Vid hemresan kör bussen tillbaka samma väg.

2. Det är tryggt

Din svenska reseledare är närvarande hela veckan. Hotell, måltider och utflykter är arrangerade och betalda i förväg. Vi genomför programmet i lugn takt – så att du kan fokusera på att njuta och få uppleva det bästa som resmålet har att erbjuda.

3. Det är lätt att hitta likasinnade

Det spelar ingen roll om du startar resan tillsammans med någon, eller om du reser själv. Semestern spenderas i grupp tillsammans med andra jämnåriga. Många berättar om nya vänner de har funnit, som de väljer att träffa igen efter hemkomsten.

4. Det är väldigt trevligt

Vi gör det mesta tillsammans – vi bor på samma hotell, äter mat tillsammans och vi åker på utflykter. De flesta som är med på resan kommer ju från samma hemkommun – där många delar liknande erfarenheter – och samtalen flyter på lätt!