Skip to main content

Värt att veta

Viktigt:
För att alla resenärer skall få ut mesta möjliga av sin resa måste man vara självgående. Våra reseledare har till uppgift att se till gruppen som helhet och kan därför inte assistera vid enskilda behov. Det betyder att man bör klara av att t.ex. bära sitt eget bagage, gå i trappor eller på ojämnt underlag, och kunna delta i de promenader vi gör på våra utflykter, i ett rimligt tempo.

Anmälan:
Det är enkelt och går snabbt att boka en resa!

Anmälan kan göras här via hemsidan, eller genom att ringa vårt kontor på telefon: 046-560 01 52. Där kan du också får svar på olika frågor eller vägledning av någon av våra trevliga och duktiga medarbetare.

Obs, tänk på att vi har ett begränsat deltagarantal på våra gruppresor, så var gärna ute i god tid med din bokning.

Betalning:
När Bella Resor har tagit emot din anmälan skickar vi en bekräftelse med betalningsinformation, antingen via mail eller med posten.
Det finns möjlighet att betala resans pris i två omgångar.
Mer information om hur betalningen går till hittar du här: Klicka här

Reseförsäkring:
Vi rekommenderar dig att teckna en reseförsäkring som täcker för eventuell hemresa vid olycka eller sjukdom. Om du har en kronisk sjukdom eller har varit inlagd på sjukhus, alternativt gjort en betydande förändring av din medicinering, de två senaste månaderna före avresan, krävs ytterligare intyg från din läkare eller ditt försäkringsbolag. Kontakta i så fall behandlande läkare eller ditt försäkringsbolag i god tid före avresan för mer information.

Avbeställningsskydd:
Vi rekommenderar dig att även teckna ett avbeställningsskydd via egen försäkring, som gäller ifall du på grund av sjukdom blir förhindrad att delta i resan.
(Se även Bella Resors regler i Resevillkoren angående avbeställning och ändring av resan).

OBS. Genom hemförsäkringen har många ett försäkringsskydd även när de är på resa och som gäller vid avbeställning. Så kontrollera din hemförsäkring och ta reda på vilket skydd du eventuellt redan omfattas av via den. När man betalar resan med vissa typer av kreditkort kan det också ingå ett försäkringsskydd, och det kan din bank upplysa dig om.

Presentkort:
Vill du bidra till att förverkliga någon annans resedrömmar? Kanske göra en familjemedlem eller en god vän riktigt glad genom att ge bort ett presentkort från Bella Resor? Detta kan sen användas vid köp av valfri gruppresa. Du väljer själv vilket belopp du vill ladda presentkortet med - Klicka här för att köpa ett presentkort

Resevillkor:
Läs våra resevillkor här

Registrering i Resegarantifonden:
Rejsegarantifonden är en privat och självägande institution som ska ge assistans till resekunder vid en researrangörs konkurs. Dessutom ska Resegarantifonden finansiera och driva en nämnd för reseöverklaganden. Läs mer om Resegarantifonden här. Bella Resor säljer vårt spanska systerbolags resor, och vi är registrerade i den danska resegarantifonden med nummer 2928.

Garantin för din resa sker via vårt spanska systerbolag Bella Rejser S.L. och garanteras av den spanska resegarantifonden under gobierno de canarias, conserjería de industria, turismo, i överensstämmelse med europeiska stadgar. 

Den spanska resegarantifonden under gobierno de canarias:
Bella Rejser S.L. garanterar det belopp som du har betalat för din paketresa. Detta gäller även vid hemtransport vid Bella Resors insolvens. För samtliga paketresor tillhandahåller Bella Rejser S.L. denna säkerhet via den spanska resegarantifonden under gobierno de canarias, conserjería de industria, turismo, där Bella Rejser S.L. har medlemsnummer 952851. Den spanska resegarantifonden ser i likhet med den danska resegarantifonden till att du kan få dina pengar återbetalda i händelse av resebyråns konkurs.

Sök resa

Din resa startar från din kommun

Fyra goda anledningar att resa med Bella Resor
1. Det är enkelt och smidigt

Du hämtas upp vid en central plats i din kommun och körs med buss till flygplatsen. Här erbjuds du hjälp med incheckning och bagageinlämning, vilket ger dig en bekymmersfri och lugn start på resan. Vid hemresan kör bussen tillbaka samma väg.

2. Det är tryggt

Din svenska reseledare är närvarande hela veckan. Hotell, måltider och utflykter är arrangerade och betalda i förväg. Vi genomför programmet i lugn takt – så att du kan fokusera på att njuta och få uppleva det bästa som resmålet har att erbjuda.

3. Det är lätt att hitta likasinnade

Det spelar ingen roll om du startar resan tillsammans med någon, eller om du reser själv. Semestern spenderas i grupp tillsammans med andra jämnåriga. Många berättar om nya vänner de har funnit, som de väljer att träffa igen efter hemkomsten.

4. Det är väldigt trevligt

Vi gör det mesta tillsammans – vi bor på samma hotell, äter mat tillsammans och vi åker på utflykter. De flesta som är med på resan kommer ju från samma hemkommun – där många delar liknande erfarenheter – och samtalen flyter på lätt!