Skip to main content

FAQ - Vanliga frågor

FAQ - Vanliga frågor:

 

När etablerades Bella Rejser?
Bella Rejser började organisera resor för glada och friska seniorer 2014.

Kan du resa från en annan kommun än din egen?
Det kan du göra om destinationen, tidpunkten eller utlämningsstället passar dig bättre här. Du kan också gå med i gruppen på flygplatsen om du vill.

Varför har du bara 2 resor från min kommun?
Våra 10 resmål växlar mellan kommunerna. Men du får gärna resa tillsammans med deltagare från andra kommuner.

Hur gammal måste man vara för att vara senior?
Det finns ingen specifik nedre åldersgräns. Och inte en övre heller. Deltagarna är vanligtvis 60 år och uppåt. Genomsnittet är 70 år. Vi har seniorer som bjuder med sig en vuxen dotter eller son, då det kan ge trygghet för någon.

Hur bra ska jag kunna gå?
För gruppens skull måste alla vara 100% självgående. Du måste själv kunna bära din resväska, kunna gå i trappor och kullerstenar och kunna följa utflykterna i en nödvändig takt.

Hur många reser ensamma?
Ungefär var fjärde deltagare reser ensam.

Varför måste jag betala tillägg för ett enkelrum?
Hotellet tar ut ett totalpris för ett rum, oavsett om en eller två personer bor. Om du är ensam om att betala denna utgift kostar det tyvärr lite mer.

Kan jag bo hos en slumpmässig person som reser ensam?
Nej, tyvärr inte. Det finns en risk att det inte fungerar när man inte känner varandra i förväg och det är svårt att ändra på under resans gång.

Kan jag gå med när jag använder rollator?
I princip ja, om du kan hantera både rollator och resväska själv, eller om du reser med någon som tar din resväska åt dig. Reseledaren kan dock bedöma att vissa utflykter inte är lämpliga för en vandrare och den dagen måste man trivas på hotellet under tiden.

Kan jag få mat på planet?
Det beror på den individuella resan och vilket flygbolag som används. Ring oss och hör mer.

Kan jag få en plats längst fram i bussen?
Mot en avgift kan du köpa en plats i någon av bussens första 4 rader om du så önskar.

Finns det fasta platser på bussen?
Endast om du köper en plats i någon av de främre raderna. Dessutom rekommenderar vi att flytta runt lite då och då, så att du får prata med så många som möjligt.

Sök resa

Din resa startar från din kommun

Fyra goda anledningar att resa med Bella Resor
1. Det är enkelt och smidigt

Du hämtas upp vid en central plats i din kommun och körs med buss till flygplatsen. Här erbjuds du hjälp med incheckning och bagageinlämning, vilket ger dig en bekymmersfri och lugn start på resan. Vid hemresan kör bussen tillbaka samma väg.

2. Det är tryggt

Din svenska reseledare är närvarande hela veckan. Hotell, måltider och utflykter är arrangerade och betalda i förväg. Vi genomför programmet i lugn takt – så att du kan fokusera på att njuta och få uppleva det bästa som resmålet har att erbjuda.

3. Det är lätt att hitta likasinnade

Det spelar ingen roll om du startar resan tillsammans med någon, eller om du reser själv. Semestern spenderas i grupp tillsammans med andra jämnåriga. Många berättar om nya vänner de har funnit, som de väljer att träffa igen efter hemkomsten.

4. Det är väldigt trevligt

Vi gör det mesta tillsammans – vi bor på samma hotell, äter mat tillsammans och vi åker på utflykter. De flesta som är med på resan kommer ju från samma hemkommun – där många delar liknande erfarenheter – och samtalen flyter på lätt!