Skip to main content

Resevillkor

Gällande resevillkor

Bella Resor (agent) förmedlar resor på uppdrag av Bella Rejser SL (arrangör) enligt dessa resevillkor.

Betalning:
Vid betalning accepterar kunden samtliga Bella Resors gällande resevillkor.

Pris:
Grundpris gäller per person, i delat dubbelrum/lägenhet. I grundpriset ingår även utflykter och övrigt som anges i programmet. Priset är det samma oavsett om du väljer att delta i alla delar av programmet, eller ej. Priset är inklusive moms.

Eventuella tillägg:
Om du har beställt ett tillägg framgår detta av resebeviset.

Kundens avbeställningsregler:
Önskemål om ändring eller avbokning av resan ska omgående skickas via mejl till Bella Resor.

(Vi rekommenderar dig att se över ditt privata försäkringsskydd avseende resa, sjukvård och avbeställning)

Upp till 60 dagar före avresa:
Det inbetalda beloppet återbetalas med undantag för depositionen. Depositionen är 3.000 SEK per person, och täcker även avgiften för resebyråns administration i samband med avbokningen.

Mindre än 60 dagar före avresa:
Hela resans fakturerade pris går förlorat.

Överlåtelse av resa:
En paketresa är personlig och kan inte överlåtas till någon annan person.

Ombokning av resa:
Fram till senast 60 dagar innan avresa kan kunden boka om resan till annan bokningsbar resa hos Bella Resor. Dock ej när det gäller överlåtelse av resa till annan person. Kunden betalar eventuella extra kostnader i samband med ombokningen.

Kundens ansvar:
Kunden ansvarar för att ha med sig giltigt pass, försäkring och eventuella intyg (t ex läkemedel). Kunden ansvarar för att kontrollera Bella Resors resebevis så att detta stämmer överens med kundens beställning. Det är viktigt att namnet i resebeviset är skrivet på exakt samma sätt som i kundens pass, vilket är ett krav för att kunna checka in på flygplatsen. Bella Resor fråntar sig ansvaret i de fall felaktiga uppgifter har uppgivits av kunden.

Krav till fysisk förmåga på resan
Som huvudregel gäller att våra resedeltagare ska kunna klara sig på egen hand.  Resorna är inte anpassade för personer med rörelsehinder och du kan inte kräva att Bella Resors reseledare eller annan personal ska stå till tjänst med att bära bagage, utföra lyft vid av- och påstigning i bussen och liknande. På många av våra resor kommer en dags promenader vid sevärdheter och dylikt att överstiga 5 kilometer till fots.

Enligt EU-direktiv 1107/2006, art. 4.2 kan researrangören kräva att rörelsehindrade ledsagas av en medhjälpare under hela resan. 

Researrangören förbehåller sig rätten att avvisa resedeltagare, som efter researrangörens bedömning inte kommer att kunna genomföra resan själva. En sådan avvisning är utanför researrangörens ansvar.

Bagage:
Handbagaget och resväskans maximala vikt framgår i resehandlingen.

Bella Resors ändringar eller avbokningar:
Bella Resor reserverar sig för nödvändiga ändringar av resan, samt avbokning. Genomförs inte resan p.g.a. för få anmälningar återbetalas kundens hela betalning för resan. Bella Resor kan avboka en resa upp till 20 dagar innan planerad avresedag. Vid eventuella ändringar av resan blir kunden informerad snarast möjligt.

Flygförseningar:
Flygförseningar kan inträffa av olika anledningar. Om detta sker skall du följa den information flygbolaget eller deras representant informerar om. Bella Resor ansvarar för att informera dig om eventuell ersättning från flygbolaget enligt EU förordningen 261/2004. Denna specificerar även att eventuell ersättning sker mellan kund och flygbolag. Bella Resor kan inte ansöka om ersättning för kunden.

Prisändring efter anmälan:
Resans pris är baserat på gällande avgifter, skatter och valutakurser som framgår av resebeviset. Bella Resor ansvarar inte för eventuella höjningar eller sänkningar av priset. Inte heller eventuella avgifter, exempelvis flygplats-, landnings- och startavgifter. Prishöjning skall meddelas senast tre veckor före avresa och får inte överstiga 10% av resans totala kostnad. Om gränsen för prishöjning överskrids kan kunden avbeställa och få hela resan återbetald av Bella Resor. Detta skall göras senast en vecka efter att kunden informerats om prishöjningen. Om priset sjunker blir kunden informerad och Bella Resor återbetalar beloppet om detta överstiger 200 kr. Prissänkning som sker inom tre veckor före avresa återbetalas inte.

Lokala turistskatter:
Om hotellet på resmålet har infört turistskatt betalas detta av kunden direkt till hotellet. Det rör sig om mellan 40 och 100 SEK per person och natt berorende på resmålet. 

Reklamationer:
Klagomål hanteras av Bella Resor (agent) på uppdrag av Bella Rejser SL (arrangör) Reklamationer under resan skall omgående meddelas till respektive flygbolag, hotell, reseledare eller Bella Resor. Vi strävar efter att lösa eventuella problem på plats. Om ett problem däremot inte går att lösa direkt, rekommenderar vi dig att lämna in en skriftlig reklamation snarast under resans gång. Detta är en förutsättning för att Bella Resor ska kunna kompensera för reklamationen, i de fall detta är berättigat

Resehandlingar:
Direkt efter registrering får kunden ett resebevis/en faktura samt information om betalnings-villkor, restider mm.
Två veckor före avresan får kunden ytterligare information som anger exakt tid och plats för upphämtning med buss. Då bifogas även en lista med för- och efternamn på alla resenärer som deltar i resan. Om kunden önskar att inte finnas med på deltagarlistan måste detta meddelas Bella Resor senast 60 dagar före avresa.

Researrangör:
Bella Rejser SL (Travel Agency: I-AV- 0004892.1), C. Roblens, 2, 38400 Puerto de la Cruz är researrangör för de resor som förmedlas av Bella Resor, och avtalet ingås mellan researrangören och kunden på villkoren i dessa resebestämmelser.

9 januar 2024

Sök resa

Din resa startar från din kommun

Fyra goda anledningar att resa med Bella Resor
1. Det är enkelt och smidigt

Du hämtas upp vid en central plats i din kommun och körs med buss till flygplatsen. Här erbjuds du hjälp med incheckning och bagageinlämning, vilket ger dig en bekymmersfri och lugn start på resan. Vid hemresan kör bussen tillbaka samma väg.

2. Det är tryggt

Din svenska reseledare är närvarande hela veckan. Hotell, måltider och utflykter är arrangerade och betalda i förväg. Vi genomför programmet i lugn takt – så att du kan fokusera på att njuta och få uppleva det bästa som resmålet har att erbjuda.

3. Det är lätt att hitta likasinnade

Det spelar ingen roll om du startar resan tillsammans med någon, eller om du reser själv. Semestern spenderas i grupp tillsammans med andra jämnåriga. Många berättar om nya vänner de har funnit, som de väljer att träffa igen efter hemkomsten.

4. Det är väldigt trevligt

Vi gör det mesta tillsammans – vi bor på samma hotell, äter mat tillsammans och vi åker på utflykter. De flesta som är med på resan kommer ju från samma hemkommun – där många delar liknande erfarenheter – och samtalen flyter på lätt!