Skip to main content

Bli vår reseledare

Freelance-reseledare med hjärtat på rätta stället

De flesta av våra reseledare stannar lyckligtvis hos oss under många år men när vi växer har vi ständigt behov av flera nya duktiga reseledarkollegor! Har du lust att bli en av oss – eller om du känner någon som du tror skulle fungera utmärkt för detta – läs då vidare här:

Du är troligtvis mellan 55 och 70 år och har en bakgrund med tidigare erfarenhet av jobbet som reseledare. Det kan vara som charterguide i dina yngre dagar, det kan vara som gruppreseledare för något annat resebolag eller kanske har du varit reseledare i egen regi för någon förening eller liknande.

Som reseledare för Bella Resor skall du på många sätt vara den goda reskamraten för våra gäster. Du bor på samma hotell som våra gäster. Äter de flesta måltiderna tillsammans med våra gäster. Och nästan det viktigaste av allt är att se till att alla våra gäster deltar i gemenskapen som man skapar i gruppen.

Då det sociala engagemanget har stor betydelse på en Bella Resa lägger vi stor vikt på dina personliga egenskaper. Du skall vara empatisk, serviceminded och lösningsorienterad då det kan uppstå oförutsedda händelser i en grupp där genomsnittsåldern är omkring 70 år.

Det är inte ett krav att du har någon formell utbildning inom området och redan har yrkeskunskap om destinationen men du skall vara nyfiken och intresserad av att ta del av den nödvändiga kunskap som krävs om kultur, historia och nutidsorientering om vårt resmål samt kunna berätta om detta på ett engagerande och intressant sätt.

De allra flesta av våra reseledare arbetar mellan 8 och 10 veckor om året

Vi har följande personliga och professionella krav:

  • Du skall vara empatisk, social, serviceminded och ha stort tålamod
  • Du skall vara ansvarsfull och proaktiv
  • Du talar och skriver perfekt svenska 
  • Du är flytande i engelska (det är en fördel om du även kan antingen spanska/italienska)
  • Du har erfarenhet som reseledare/guide eller erfarenhet från servicebranschen
  • Du har kunskap om det område/land där du kommer att arbeta

 

Om detta låter intressant, skicka ett mail med lite information om dig själv och din bakgrund till info@bellaresor.se 

Sök resa

Din resa startar från din kommun

Fyra goda anledningar att resa med Bella Resor
1. Det är enkelt och smidigt

Du hämtas upp vid en central plats i din kommun och körs med buss till flygplatsen. Här erbjuds du hjälp med incheckning och bagageinlämning, vilket ger dig en bekymmersfri och lugn start på resan. Vid hemresan kör bussen tillbaka samma väg.

2. Det är tryggt

Din svenska reseledare är närvarande hela veckan. Hotell, måltider och utflykter är arrangerade och betalda i förväg. Vi genomför programmet i lugn takt – så att du kan fokusera på att njuta och få uppleva det bästa som resmålet har att erbjuda.

3. Det är lätt att hitta likasinnade

Det spelar ingen roll om du startar resan tillsammans med någon, eller om du reser själv. Semestern spenderas i grupp tillsammans med andra jämnåriga. Många berättar om nya vänner de har funnit, som de väljer att träffa igen efter hemkomsten.

4. Det är väldigt trevligt

Vi gör det mesta tillsammans – vi bor på samma hotell, äter mat tillsammans och vi åker på utflykter. De flesta som är med på resan kommer ju från samma hemkommun – där många delar liknande erfarenheter – och samtalen flyter på lätt!