Skip to main content

Seniorresa till Sorrento Höst 2024

Under veckans lopp kommer vi att uppleva Sorrentohalvöns syditalienska karaktäristiska kontraster. Idylliska småbyar, gamla ruiner, imponerande natur, terrasser med olivträd och lugna platser med väldoftande citronlundar. Vi skall få uppleva den hektiska syditalienska trafiken och inte minst de temperamentsfulla och mycket gästvänliga syditalienarna.

Läs mera om hotellet, veckoprogrammet och avresor nedan.

Sök resa

Din resa startar från din kommun

Program

 • Med buss till flygplatsen från din hemkommun

  Du blir upphämtad med buss i din utvalda kommun och körd till flygplatsen. Vår flygplatsguide möter upp vid bussen och hjälper till med incheckningen.

  Med buss till flygplatsen från din hemkommun
 • Vi reser till Sorrento

  Flyget går direkt till Napoli där vår svenska reseledare välkomnar dig direkt på flygplatsen och tillsammans åker vi med bussen till hotellet.

  Vi reser till Sorrento
 • Utflykt 1: Stadstur i Sorrento (inkl middag)

  En eftermiddags tur till Sorrento som är den största staden i denna del. Vi stiger av bussen vid stadens torg där den bilfria zonen och den historiska delen av Sorrento börjar. Här promenerar vi runt på gågator fyllda av butiker, restauranger, kaféer och uteserveringar. Vi passerar förbi kyrkan och vi besöker även en utsiktsterrass. Härifrån tittar vi ner på hamnen och de många badbryggor som är karaktäristiska för Sorrento. Mitt i denna gamla del av staden gör vi ett stopp vid ett ställe som producerar den typiskt lokala drycken Limoncello. Vi äter middag i staden för att på riktigt känna av atmosfären i denna charmiga stad när mörkret sänker sig. Denna dag äter vi lunch på hotellet.

  Utflykt 1: Stadstur i Sorrento (inkl middag)
 • Utflykt 1 - fakta

 • Utflykt 2: Amalfi kusten (inkl lunch)

  Vi skall ner till den sydliga delen av Sorrento-halvön, den som ligger mot den stora Salernobukten. Kuststräckan, som 1997 blev listad på UNESCO världsarvlista, är nog Italiens vackraste och mest idylliska. Vi passerar det lilla pittoreska Positano, som närmast ser ut att vara fastklistrad på klipporna, innan vi gör ett stopp i staden Amalfi som är kustens största stad. Här har vi tid att på egen hand upptäcka staden antingen kan man gå på den långa gågatan eller så kan man besöka den imponerande katedralen Sant’ Andrea. Efter någon timme åker vi vidare mot Ravello som ligger högt beläget över Amalfikusten. Här äter vi lunch och får njuta av det palatsliknande Villa Rufolo med dess magnifika trädgårdar och fantastiska utsikt.

  Utflykt 2: Amalfi kusten (inkl lunch)
 • Utflykt 2 - fakta

 • Utflykt 3: Pompeji (inkl. lunch)

  Vi kommer att få uppleva Pompeji som år 79 e.Kr blev fullständigt begravd av ett 4–5 meter tjockt lager av aska från den närliggande vulkanen Vesuvios utbrott. Detta material i stort sett konserverade staden och är anledningen till att vi idag kan gå runt i den välbevarade 2 000 år gamla staden. Gator och hus är så välbevarade att man tydligt kan se och föreställa sig hur man levde och bodde på den tiden. Under den guidade rundturen passerar vi ruiner av tempel, amfiteater, stadens offentliga bad, bagerier, restauranger, butiker samt både stora och små villor. Efter rundturen äter vi dagens lunch på en närliggande restaurang. Rundturen tar ca 1,5 timme och det är mycket kuperad terräng under denna tur.

  Utflykt 3: Pompeji (inkl. lunch)
 • Utflykt 3 - fakta

 • Utflykt 4: Citroner och Gnocchi (inkl lunch)

  En dag då vi kommer tätt inpå naturen och livet ute på landet. På sluttningarna mellan Sorrento och vårt hotell besöker vi ett riktigt syditalienskt lantbruk. Vi möts av en överväldigande gästfrihet av Rosa och hela hennes stora familj när de öppnar upp sin verksamhet. Citroner som är deras viktigaste gröda används bl a till framställningen av Limoncello men här finns också apelsinträd, olivträd och tomater. I stallarna finner vi både kor och gäss. Från alla dessa råvaror producerar familjen de läckraste hemmalagade produkter och det finns möjligheter att köpa bl a Limoncello och oliver med sig hem. Delar av vår typiska italienska lunch skall vi själva få vara med och laga. Rosa kommer att lära oss hur man lagar Gnocchi alla Sorrentina, en specialitet från Sorrentoregionen.

  Utflykt 4: Citroner och Gnocchi (inkl lunch)
 • Utflykt 4 - fakta

 • 2 dagar för upplevelser på egen hand

  Det finns möjlighet att ta hotellbussen ner till Sorrento och uppleva den helt unika stämningen nere vid hamnen och de många badbryggorna. Om du stannar kvar efter solnedgången kommer du att få vara med om mycket trevlig stämning i den gamla stadsdelen.

  2 dagar för upplevelser på egen hand
 • Hemresa

  När det är dags att säga hejdå till Syditalien kommer du att köras med buss till flygplatsen för att flyga direkt hem igen. Här väntar flygplatsguiden och en buss som tar dig hem till din kommun.

 • OBS!

  Vi förbehåller oss rätten till förändringar

  Dagsprogram skickas ut ca 3 veckor före avresan.

  För mer information och beställning - ring: 046-560 01 52 eller skicka ett mail till: info@bellaresor.se

  OBS! För att alla resande skall få ut det mesta av sin resa behöver man vara oberoende av reseledaren. Våra reseledare har i uppgift att se till gruppens helhet och kan därför inte hjälpa och assistera enskilda behov. Detta betyder att man själv ska klara av att t.ex. bära sin resväska, gå i trappor och på ojämnt underlag. Man ska kunna följa med på utflykternas promenader i rimligt tempo.

Karta

Hotellinformation avgång från Västerås/Enköping/Järfälla

Obs: På denna destination använder vi olika hotell, beroende på avreseort.
Denna broschyr gäller för avgångar från följande städer: 
Västerås/Enköping/Järfälla

Hotel Moon Valley är ett bra och klassiskt 4-stjärnigt hotell i utkanten av staden Vico Equense på Sorrento-halvön.

Hotellet erbjuder ett vackert och lugnt läge med panoramautsikt över Medelhavet och de omgivande bergen. Rummen är behagligt inredda  och har moderna faciliteter. Och en privat balkong eller terrass med utsikt (mot en tilläggskostnad). Hotellet har även ett härligt poolområde där du kan koppla av och njuta av solen. Restaurangen serverar äkta syditaliensk mat.

Alla rum har wi-fi, luftkonditionering, hårtork, TV och eget bad och toalett.

Frukosten serveras som en buffé och middagen är en traditionell italiensk 3-rätters middag som serveras vid bordet.

Hotellinformation

Obs: På denna destination använder vi olika hotell, beroende på avreseort.
Denna broschyr gäller för avgångar från följande städer: 

Lidingö/Täby/Vallentuna, Haninge/Sollentuna

Hotell O Sole Mio har ett lugnt och naturskönt läge i utkanten av den mysiga byn Sant'Agata på Sorrentohalvön. Hotellet erbjuder en unik blanding av traditionell italiensk generositet och moderna bekvämligheter. Rummen är nyrenoverade och smakfullt inressa med balkong som erbjuder en utsikt mot den omgivande naturen. Alla dubbelrum ligger i huvudbyggnaden och enkelrummen finns i grannbyggnaden. Denna byggnad har endast ett plan och därför har dessa rum en liten terrass istället för balkong.

Alla rum har wi-fi, luftkonditionering, hårtork, TV och eget bad och toalett.

Frukosten serveras som en buffé och middagen är en traditionell italiensk 3-rätters middag som serveras vid bordet.

Väder

"Inget är så oförutsägbart som vädret", speciellt i dessa tider. Men eftersom många frågar hur vädret är vid de olika tidpunkterna vågar vi ge dig en fingervisning om vilket väder du kan förvänta dig ändå.

Naturligtvis kan vi inte garantera sol eller värme och vill du ha en aktuell väderprognos för Sorrento kan du se den här: https://www.vejreti.com/europe/italy/campania/sorrento

 

 

(källa: www.vejreti.com dato: 11-2022)

Broschyr

Här hittar du vår Sorrento-broschyr.
Om du har problem eller vill att vår broschyr ska skickas per post - kan du kontakta oss här

Vårt koncept

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Administrationsavgift
  Administrationsavgift Vi debiterar en obligatorisk administrationsavgift på 125 SEK per person. Detta täcker bland annat en utökad ansvarsförsäkring, i enlighet med paketreselagen, som Bella Resor tecknar för alla gäster via Gouda Reseförsäkring. Likaså täcker den avgiften till Resegarantifonden.

  Obs! Administrationsavgiften är alltså obligatorisk – och kan inte väljas bort.

  Pris: 125:-

Rumsval och övrigt

Gäller 05-10-2024, 12-10-2024
 • Standard dubbelrum med balkong 0:-
 • Enkeltrum med markterras 3 295:-
Gäller 28-09-2024
 • Dubbelrum utan balkong och utsikt 0:-
 • Dubbelrum med balkong och utsikt 2 095:-
 • Enkelrum utan balkon och utsikt 2 595:-
 • Dubbelrum för 1 person utan balkong och utsikt 3 595:-

Avgångar & priser

Se vårt kompletta urval av Seniorresa till Sorrento Höst 2024 här. Observera, att
dagsprogrammen kan variera för vår- och höstresor.

AvresaDestinationLediga platserfrån pris
28/9Se avreseorterHöstresa till Sorrento från Västerås/Enköping/JärfällaFullbokad, väntelista17 995:-Boka på väntelistaMer information
5/10Se avreseorterHöstresa till Sorrento från Lidingö, Täby och Vallentuna817 495:-BokaMer information
12/10Se avreseorterHöstresa till Sorrento från Haninge, Stockholm och Sollentuna516 995:-BokaMer information
Fyra goda anledningar att resa med Bella Resor
1. Det är enkelt och smidigt

Du hämtas upp vid en central plats i din kommun och körs med buss till flygplatsen. Här erbjuds du hjälp med incheckning och bagageinlämning, vilket ger dig en bekymmersfri och lugn start på resan. Vid hemresan kör bussen tillbaka samma väg.

2. Det är tryggt

Din svenska reseledare är närvarande hela veckan. Hotell, måltider och utflykter är arrangerade och betalda i förväg. Vi genomför programmet i lugn takt – så att du kan fokusera på att njuta och få uppleva det bästa som resmålet har att erbjuda.

3. Det är lätt att hitta likasinnade

Det spelar ingen roll om du startar resan tillsammans med någon, eller om du reser själv. Semestern spenderas i grupp tillsammans med andra jämnåriga. Många berättar om nya vänner de har funnit, som de väljer att träffa igen efter hemkomsten.

4. Det är väldigt trevligt

Vi gör det mesta tillsammans – vi bor på samma hotell, äter mat tillsammans och vi åker på utflykter. De flesta som är med på resan kommer ju från samma hemkommun – där många delar liknande erfarenheter – och samtalen flyter på lätt!