Skip to main content

Seniorresa till Mallorca, Picafort Höst 2024

Under resan besöker vi de berömda Drakgrottorna, som innehåller Europas största underjordiska sjö. Vi besöker också huvudstaden Palma och upplever gamla stan i Alcudia. Dessutom tittar vi närmare på den kulinariska sidan av Mallorca och smakar på några av de många specialiteterna som ön är känd för.

Vi bor på Mallorcas nordöstra kust, i Ca'n Picafort. Staden är känd för dess vackra strandpromenad med gott om uteserveringar och en av öns bästa stränder med ett fantastiskt turkosblå färgat vatten.

Se mer om hotellet, veckans program och datum nedan.

Sök resa

Din resa startar från din kommun

Program

 • I buss till flygplatsen från din kommun

  Från din valda kommun kör vi med buss till flygplatsen och du får hjälp med incheckningen av vår egen flygplatsguide.

  I buss till flygplatsen från din kommun
 • Vi flyger till Mallorca

  Flyget går direkt till Palma där vår svenska reseledare väntar på flygplatsen och åker med bussen till Hotellet i Ca'n Picafort. Transfertiden är ca 50 minuter.

  Vi flyger till Mallorca
 • Utflykt 1: Till huvudstaden Palma (inkl lunch)

  Palma de Mallorca är öns spännande och vackra huvudstad och denna dag ska vi ta del av den speciella avslappnade storstadsatmosfär staden är så känd för. En guidad bussrundtur inleder besöket där reseledaren pekar ut de olika sevärdheterna och stadsdelarna längs vägen. Vi parkerar vid hamnen och går tillsammans mot den imponerande katedralen La Seu som vi besöker. Härifrån fortsätter vi till fots in i gamla stan, med de stämningsfulla gatorna, och gör stopp vid utvalda monument och platser innan vi äntligen äter lunch på ett mysigt ställe. Promenaderna i Palma är ca. 3 km.

  Utflykt 1: Till huvudstaden Palma (inkl lunch)
 • Utflykt 1 - fakta

 • Utflykt 2: På tur längs med kusten (inkl lunch)

  På denna utflykt tar vi en närmare titt i Ca'n Picaforts närmaste omgivning. Vi kör upp längs Alcudiabukten med kilometerlånga stränder, till staden Alcudia. Staden Alcudia har idag nästan växt tillsammans med Port de Alcudia som är en modern stad och en av öns största turistmagneter. Vi strosar runt lite i den mysiga gamla stan och har tid för en kopp morgonkaffe. Senare kör vi lite längre norrut, där det blir ett stopp och lunch nära den charmiga staden Port de Pollens som ursprungligen var hamnstad för den gamla staden Pollenca, som ligger ca. 7 km in i landet. Idag är Port Pollenca en modern kuststad som främst lever av turism.

  Utflykt 2: På tur längs med kusten (inkl lunch)
 • Utflykt 2 - fakta

 • Utflykt 3: En smak av Mallorca (inkl lunch)

  En lite annorlunda dag då vi kommer nära på den kulinariska sidan av Mallorca. På en liten finca (lantgård) äter vi oss genom ett urval av de många specialiteter som ön erbjuder. Några av delikatesserna känner du säkert till men andra blir en ny upplevelse. Allt odlas och tillverkas på Mallorca och det kan vara oliver, spansk skinka, ost, coca (som är en typ av Mallorikansk pizza) och inte minst den berömda sobrasada, en kryddig mallorcansk korv. Urvalet varierar något beroende på årstid och vissa är färdiga, andra förbereds på plats. Vi hjälper också själva till att göra en av rätterna. En upplevelse rikare kör vi tillbaka till hotellet på eftermiddagen.

  Utflykt 3: En smak av Mallorca (inkl lunch)
 • Utflykt 3 - fakta

 • Utflykt 4: Drakgrottorna (inkl lunch)

  Denna dag ska vi besöka den berömda och imponerande grottan Cuevas del Drach (Drakgrottan), som ligger lite söder om vår semesterstad. Cuevas del Drach-grottan innehåller världens största underjordiska sjö – Martelsjön. Själva grottan är 2400 meter lång medan sjön är 177 meter lång och 30 meter bred. I grottan är temperaturen i stort sett densamma året runt, och vi får en guidad tur där du gång på gång överraskas av de fantastiska formationer som kalkvattnet skapat under årtusenden. Efter en god lunch i Porto Cristo kör vi tillbaka till hotellet.

  Utflykt 4: Drakgrottorna (inkl lunch)
 • Utflykt 4 - fakta

 • Två dagar för upplevelser på egen hand

  Ta en avkopplande promenad längs med Can Picaforts långa och vackra strandpromenad, som slutar i söder mot den mysiga och charmiga småbåtshamnen och njut av folkliv från en av de många uteserveringarna. Du kan också besöka de närliggande historiska utgrävningarna Necrópolis de Son Real. Den 1 000 kvadratmeter stora utgrävningen är unik för den västra delen av Medelhavet och förmodligen Mallorcas äldsta kyrkogård, eftersom den har sitt ursprung helt och hållet tillbaka från 700 år före vår tideräkning.

  Två dagar för upplevelser på egen hand
 • Hemresa

  När det är dags att säga hejdå till Mallorca åker vi med buss till flygplatsen och fortsätter med direktflyg hemåt. Här väntar vår buss på att köra dig tillbaka till din kommun.

 • OBS!

  Vi förbehåller oss rätten till ändringar som kan uppstå.

  Dagsprogrammet skickas ut ca 3 veckor innan avresa.

  Du kan välja mellan att boka resan via hemsidan, eller ringa till oss på telefon: 046-560 01 52 eller skicka ett mejl till info@bellaresor.se

  Vigtigt: Våra reseledare har i uppgift att se till gruppens bästa som helhet. De hjälper naturligtvis till, men för att alla resenärer ska få ut mesta möjliga av sin resa, behöver man som deltagare vara självgående och exempelvis kunna hantera sitt bagage, gå i trappor eller ta sig fram på ojämnt underlag. Likaså att man i rimlig takt klarar av de promenader som ingår på våra utflykter.

Karta

Hotellinformation (/v avresa från Köpenhamns Flygplats)

Vi bor på det vackra och mysiga 4-stjärniga hotellet Gran Playa, i hjärtat av Ca'n Picafort. Hotellet ligger bara 150 meter från havet och strandpromenaden och nära den långa gågatan som är stadens huvudgata. Hotellet är ett hotell endast för vuxna och har ett trevligt poolområde med jacuzzi och en mysig uteservering med soffor bredvid baren där det är underhållning några kvällar under veckan.

Det finns självklart hiss och restaurang och alla rum har eget badrum med hårtork, värdeskåp, kylskåp, luftkonditionering, TV, kaffe/tekokare också balkong. Gratis WIFI internet i hela hotellet.

Välj mellan:
• Dubbelrum med balkong
• Dubbelrum med balkong för 1 person

Se mer information om hotellet här: www.thbhotels.com/en/hotel-gran-playa-can-picafort

 

Hotellinformation (/v avresa från Arlanda Flygplats)

Vi bor på det vackra och nyrenoverade 4-stjärniga hotellet Hotel Gran Bahia som ligger i hjärtat av Can Picafort. Hotellet ligger på första raden utmed strandpromenaden och den kilometerlånga fina sandstranden, samt nära den långa gågatan som är stadens huvudstråk.

Hotellet har ett vackert poolområde och solterrass där man kan njuta av utsikten över Alcudia-bukten. Utöver huvudrestaurangen erbjuder hotellet även en a la carte restaurang, bar samt underhållning ett par kvällar under veckan.

Alla rum har balkong med delvis havsutsikt, badrum med hårtork, värdeskåp, kylskåp, luftkonditionering, TV och kaffe/te faciliteter. Det finns gratis wifi-internet på hela hotellet.

Välj mellan:
• Dubbelrum med balkong och delvis havsutsikt
• Dubbelrum med balkong och delvis havsutsikt för 1 person

Se mer information om hotellet här: www.thbhotels.com/hotel-gran-bahia-can-picafort

Väderdata

"Inget är så oförutsägbart som vädret", speciellt i dessa tider. Men eftersom många frågar hur vädret är vid de olika tidpunkterna vågar vi ge dig en fingervisning om vilket väder du kan förvänta dig ändå.

Naturligtvis kan vi inte garantera sol eller värme och vill du ha en aktuell väderprognos för Mallorca kan du se den här: https://www.vejreti.com/europe/spain/balearic-islands/mallorca

 

 

(källa: www.vejreti.com datum: 11-2022)

Broschyr

Här hittar du vår Ca´n Picafort-broschyr.
Om du har problem eller vill att vår broschyr ska skickas per post - kan du kontakta oss här

Vårt koncept

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Administrationsavgift
  Administrationsavgift Vi debiterar en obligatorisk administrationsavgift på 125 SEK per person. Detta täcker bland annat en utökad ansvarsförsäkring, i enlighet med paketreselagen, som Bella Resor tecknar för alla gäster via Gouda Reseförsäkring. Likaså täcker den avgiften till Resegarantifonden.

  Obs! Administrationsavgiften är alltså obligatorisk – och kan inte väljas bort.

  Pris: 125:-

Rumsval och övrigt

Gäller 25-09-2024, 01-10-2024, 04-10-2024, 07-10-2024, 08-10-2024
 • Dubbelrum med balkong 0:-
 • Enkelrum med balkong 1 995:-
 • Dubbelrum med balkong för 1 person 2 495:-
Gäller 01-10-2024, 08-10-2024, 15-10-2024
 • Dubbelrum med balkong och delvis havsutsikt 0:-
 • Dubbelrum med balkong och delvis havsutsikt för 1 person 2 395:-

Avgångar & priser

Se vårt kompletta urval av Seniorresa till Mallorca, Picafort Höst 2024 här. Observera, att
dagsprogrammen kan variera för vår- och höstresor.

AvresaDestinationLediga platserfrån pris
25/9Se avreseorterHöstresa till Can Picafort, Mallorca från Halmstad, Båstad, Ängelholm och Höganäs214 995:-BokaMer information
1/10Se avreseorterHöstresa till Can Picafort, Mallorca från Haninge och StockholmMer än 814 995:-BokaMer information
1/10Se avreseorterHöstresa till Can Picafort, Mallorca från Uddevalla, Trollhättan och KungälvMer än 814 995:-BokaMer information
4/10Se avreseorterHöstresa till Can Picafort, Mallorca från Malmö och LommaMer än 814 995:-BokaMer information
7/10Se avreseorterHöstresa till Can Picafort, Mallorca från Landskrona och KävlingeMer än 814 995:-BokaMer information
8/10Se avreseorterHöstresa till Can Picafort, Mallorca från Göteborg, Torslanda och MölnlyckeMer än 814 995:-BokaMer information
8/10Se avreseorterHöstresa till Can Picafort, Mallorca från NorrtäljeMer än 814 995:-BokaMer information
15/10Se avreseorterHöstresa till Can Picafort, Mallorca från Västerås, Enköping och HåboMer än 814 995:-BokaMer information
Fyra goda anledningar att resa med Bella Resor
1. Det är enkelt och smidigt

Du hämtas upp vid en central plats i din kommun och körs med buss till flygplatsen. Här erbjuds du hjälp med incheckning och bagageinlämning, vilket ger dig en bekymmersfri och lugn start på resan. Vid hemresan kör bussen tillbaka samma väg.

2. Det är tryggt

Din svenska reseledare är närvarande hela veckan. Hotell, måltider och utflykter är arrangerade och betalda i förväg. Vi genomför programmet i lugn takt – så att du kan fokusera på att njuta och få uppleva det bästa som resmålet har att erbjuda.

3. Det är lätt att hitta likasinnade

Det spelar ingen roll om du startar resan tillsammans med någon, eller om du reser själv. Semestern spenderas i grupp tillsammans med andra jämnåriga. Många berättar om nya vänner de har funnit, som de väljer att träffa igen efter hemkomsten.

4. Det är väldigt trevligt

Vi gör det mesta tillsammans – vi bor på samma hotell, äter mat tillsammans och vi åker på utflykter. De flesta som är med på resan kommer ju från samma hemkommun – där många delar liknande erfarenheter – och samtalen flyter på lätt!