Skip to main content

Seniorresa till Mallorca, Paguera höst 2024

Vi ska titta närmare på öns pittoreska "huvudstad" Palma och vi kommer att njuta av den fantastiska utsikten på resan upp längs öns bergiga västkust. Vi åker med det gamla veterantåg upp till den lummiga Sóllerdalen och vi hälsar också på en vingård där vi hör om hur man odlar, skördar och bearbetar vinet.

Vi bor på det välskötta 4-stjärniga Hotel Valentin Reina i centrum av Paguera. Hotellet ligger 5 minuters promenad bort från den härliga stranden och nära huvudgatan med bra shoppingmöjligheter.

Se mer om hotellet, veckans program och datum nedan.

Sök resa

Din resa startar från din kommun

Program

 • I buss till flygplatsen från din kommun

  Från din valda kommun kör vi med buss till flygplatsen och du får hjälp med incheckningen av vår egen flygplatsguide.

  I buss till flygplatsen från din kommun
 • Vi flyger till Mallorca

  Flyget går direkt till Palma där vår svenska reseledare väntar på flygplatsen och åker med bussen till Hotel Valentin Reina i Paguera. Transfertiden är ca 40 minuter.

  Vi flyger till Mallorca
 • Utflykt 1: Med "Apelsintåget" till Sóller (inkl. lunch)

  Efter en halvtimmes bussresa kommer vi fram till tågstationen nära Palma stad. Härifrån tar vi den vackra resan med tåget till Sóller. Under en timmes tid tar tåget oss – i långsamt tempo – upp mot Mallorcas nordvästra sida. Den första delen går utöver den frodiga slätten som ligger norr om Palma. Därefter kör tåget upp genom de fantastiska Tramuntanabergen och ner i den bördiga Sóllerdalen. Längs vägen kör vi över gamla broar, genom tunnlar och vackra dalar med apelsin, citron, mandel, fikon och olivträd. Vid ändstationen i Sóller blir det en kort fika innan vi fortsätter med en mysig gammal spårvagn ner till den idylliska kuststaden Port Sóller. Här äter vi lunch och det blir även tid att strosa runt på egen hand.

  Utflykt 1: Med
 • Utflykt 1 - fakta

 • Utflykt 2: Palma stad (inkl lunch)

  Mallorcas vackra huvudstad Palma de Mallorca är målet för dagens utflykt. Palma är både öns och hela ögruppen Balearernas huvudstad och har idag ca 400 000 invånare, vilket gör den till Spaniens 12 största stad. Efter kort sightseeing med buss parkerar vi nära Paseo Maritimo, den långa strandpromenaden. Vi besöker den imponerande katedralen La Seu, ett mästerverk i gotisk stil och en symbol för makten och rikedomen hos Mallorcas kristna erövrare. Den gamla stadsdelen ses bäst till fots och vi promenerar på slingriga gator och får njuta av enastående arkitektur och den genuina atmosfär som råder här. Turen avrundas med en typisk mallorkinsk lunch.

  Utflykt 2: Palma stad (inkl lunch)
 • Utflykt 2 - fakta

 • Utflykt 3: Valldemossa och kloster (inkl lunch)

  Idag får vi uppleva några av Mallorcas vackraste vägsträckor. Bergsbyn Valldemossa, på öns bergiga västsida, är huvudmålet för denna resa. Den lilla fina byn med den vackra arkitekturen har alltid lockat många besökare, inklusive den polske kompositören Frédéric Chopin som besökte byn vintern 1838/39. I Valldemossa äter vi lunch och besöker Karteuserklostret innan det blir tid på egen hand att strosa runt i den charmiga och välbevarade by. Tramuntanabergen anses vara ett av Mallorcas vackraste områden och på väg hem kör vi längs den vackra kustlinjen, med den ena imponerande utsikten efter den andra.

  Utflykt 3: Valldemossa och kloster (inkl lunch)
 • Utflykt 3 - fakta

 • Utflykt 4: Vingården (inkl. lättare lunch)

  Den frodiga och centrala delen av Mallorca är målet med dagens resa. Här hälsar vi på vingården Macia Batle, som är Mallorcas största och mest prisbelönta vinproducent. Vi får en liten rundtur på fabriken där vi får en bra inblick i hur produktionen går till. Efter det får vi möjlighet att smaka på de olika vinerna från egen produktion. Till vinerna serveras olika delikata tilltugg som gården producerar, bland annat olivolja och marmelader, samt typiska småkakor. Det finns även möjlighet att besöka shopen där gårdens viner och andra produkter säljs.

  Utflykt 4: Vingården (inkl. lättare lunch)
 • Utflykt 4 - fakta

 • Två dagar för upplevelser på egen hand

  En kortare promenad tar dig upp till Fornells i Paguera’s västliga del. Där finns vackra hus att se och en fantastisk utsikt över byn och bukten. Eller prova att gå en tur på en vandringsled med utgångspunkt i Paguera. Kanske ett besök på den kände danske konstnären Jacob Asbaeks imponerande galleri som ligger utanför byn Sa Coma, inte långt från Paguera.

  Två dagar för upplevelser på egen hand
 • Hemresa

  När det är dags att säga hejdå till Mallorca åker vi med buss till flygplatsen och fortsätter med direktflyg hemåt. Här väntar vår buss på att köra dig tillbaka till din kommun.

 • OBS!

  Med reservation för ändringar.

  Dagsprogram skickas ca. 3 veckor innan avresa.

  För mer information och beställning - ring: 046-560 01 52 eller skicka ett mail till: info@bellaresor.se

  OBS! För att alla resande skall få ut det mesta av sin resa behöver man vara oberoende av reseledaren. Våra reseledare har i uppgift att se till gruppens helhet och kan därför inte hjälpa och assistera enskilda behov. Detta betyder att man själv ska klara av att t.ex. bära sin resväska, gå i trappor och på ojämnt underlag. Man ska kunna följa med på utflykternas promenader i rimligt tempo.

Karta

Hotellinformation

Vi bor på det omtyckta och fina 4-stjärniga Hotel Valentin Reina Paguera, i centrum av byn Paguera. Hotellet ligger nära gågatan med fina möjligheter till shopping. Den härliga sandstranden och strandpromenaden når man efter fem minuters promenad och där finns gott om restauranger och caféer. Valentin Reina Paguera är reserverat för endast ”vuxna gäster” och har ett fantastiskt poolområde, omgivet av en frodig tropisk trädgård. Det ges underhållning på hotellet flera kvällar i veckan och utöver det finns fitness- och wellnesscenter med sauna och spa. De välinredda och trevliga hotellrummen har balkong, aircondition, badrum, hårfön, säkerhetsskåp, gratis WiFi, satellit tv, minikylskåp och vattenkokare.

Välj mellan:
• Dubbelrum med balkong
• Dubbelrum med balkong och havsutsikt
• Dubbelrum för 1 person med balkong
• Dubbelrum för 1 person med balkon och havsutsikt

Se mer information om hotellet här: www.valentinhotels.com/hotels/valentin-reinapaguera-hotel

Väderdata

"Inget är så oförutsägbart som vädret", speciellt i dessa tider. Men eftersom många frågar hur vädret är vid de olika tidpunkterna vågar vi ge dig en fingervisning om vilket väder du kan förvänta dig ändå.

Naturligtvis kan vi inte garantera sol eller värme och vill du ha en aktuell väderprognos för Mallorca kan du se den här: https://www.vejreti.com/europe/spain/balearic-islands/mallorca

 

 

(källa: www.vejreti.com datum: 11-2022)

Broschyr

Här hittar du vår Paguera-broschyr.
Om du har problem eller vill att vår broschyr ska skickas per post - kan du kontakta oss här

Vårt koncept

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Administrationsavgift
  Administrationsavgift Vi debiterar en obligatorisk administrationsavgift på 125 SEK per person. Detta täcker bland annat en utökad ansvarsförsäkring, i enlighet med paketreselagen, som Bella Resor tecknar för alla gäster via Gouda Reseförsäkring. Likaså täcker den avgiften till Resegarantifonden.

  Obs! Administrationsavgiften är alltså obligatorisk – och kan inte väljas bort.

  Pris: 125:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum med balkong 0:-
 • Dubbelrum med balkong och havsutsikt 1 795:-
 • Dubbelrum med balkong för 1 person 2 095:-
 • Dubbelrum med balkong och havsutsikt för 1 person 2 995:-

Avgångar & priser

Se vårt kompletta urval av Seniorresa till Mallorca, Paguera höst 2024 här. Observera, att
dagsprogrammen kan variera för vår- och höstresor.

AvresaDestinationLediga platserfrån pris
30/9Se avreseorterHöstresa till Paguera från VellingeFullbokad, väntelista14 995:-Boka på väntelistaMer information
7/10Se avreseorterHöstresa till Paguera från Ängelholm och HelsingborgFullbokad, väntelista14 995:-Boka på väntelistaMer information
Fyra goda anledningar att resa med Bella Resor
1. Det är enkelt och smidigt

Du hämtas upp vid en central plats i din kommun och körs med buss till flygplatsen. Här erbjuds du hjälp med incheckning och bagageinlämning, vilket ger dig en bekymmersfri och lugn start på resan. Vid hemresan kör bussen tillbaka samma väg.

2. Det är tryggt

Din svenska reseledare är närvarande hela veckan. Hotell, måltider och utflykter är arrangerade och betalda i förväg. Vi genomför programmet i lugn takt – så att du kan fokusera på att njuta och få uppleva det bästa som resmålet har att erbjuda.

3. Det är lätt att hitta likasinnade

Det spelar ingen roll om du startar resan tillsammans med någon, eller om du reser själv. Semestern spenderas i grupp tillsammans med andra jämnåriga. Många berättar om nya vänner de har funnit, som de väljer att träffa igen efter hemkomsten.

4. Det är väldigt trevligt

Vi gör det mesta tillsammans – vi bor på samma hotell, äter mat tillsammans och vi åker på utflykter. De flesta som är med på resan kommer ju från samma hemkommun – där många delar liknande erfarenheter – och samtalen flyter på lätt!