Skip to main content

Seniorresa till Madeira höst 2023

En resa söderut tillsammans med likasinnade, är som en frisk fläkt i vardagen som ger ny glädje och energi. Nu har du chans att byta ett höstmörkt Sverige mot en grönskande, vacker ö mitt ute i Atlanten – och få en oförglömlig vecka tillsammans med oss!

Du reser tryggt och bekvämt med Bella Resor, tillsammans med jämnåriga från din egen kommun. Några av dina medresenärer kanske du redan är bekant med, andra hinner du lära känna under resans gång. Det är lätt att hitta nya vänner i våra grupper, och många väljer att träffas även efter hemkomsten, eftersom de flesta bor i närheten av varandra.

Vi hämtar dig med buss på central plats i din kommun och hjälper till med incheckningen på flygplatsen. Vid ankomsten till Madeira tar vår svenska erfarna reseledare emot. Reseledaren bor alltid på samma hotell som våra gäster, är med på alla utflykter och är behjälplig under hela resan.

Allt detta innebär en unik trygghet som vi är stolta över att kunna erbjuda dig. Vi bor på ett fint hotell med härlig pool, mysiga lokaler för social samvaro, god mat och nära till det mesta. Du kan även se fram emot ett program med många intressanta upplevelser. Allt från obeskrivligt vacker natur, levadavandringar, kända sevärdheter, vackra byggnader och mycket mer.

Se mer om hotellet, veckans program och datum nedan.

Sök resa

Din resa startar från din kommun

Program

 • Busshämtning till flygplatsen

  Avresa med buss, från den kommun du valt, till flygplatsen, varifrån direktflyg går till Madeira (närmare information om avresa kommer senare).

  Busshämtning till flygplatsen
 • Avresa till Madeira

  Vår svenska reseledare möter upp på Madeiras flygplats och följer med i bussen som kör till hotellet i Lido, vilket tar ca en ½ timme.

  Avresa till Madeira
 • Utflykt 1: Stadsrundtur i Funchal (inkl. lunch)

  En halvdags introduktionstur i den vackra huvudstaden Funchal, där vi tar bussen in till centrum och sen promenerar runt. Vi tittar in i stadsparken och den 500 år gamla kyrkan, Sé Catedral. På gator med vacker stenbeläggning tar vi oss till stora torget där rådhuset och universitetet ligger. Vi gör ett besök i den livliga och färgsprakande saluhallen med stort utbud av blommor, exotiska frukter och grönsaker – och pinfärsk fisk. I en av de små bodarna får vi provsmaka några av öns frukter och det berömda Madeiravinet. Vi går genom den gamla stadsdelens smala gator med vackert målade dörrar, där små butiker och restauranger ligger sida vid sida – och här serveras vår lunch.

  Utflykt 1: Stadsrundtur i Funchal (inkl. lunch)
 • Utflykt 1 - fakta

  Funchal är en mycket sevärd stad som på ett unikt sätt förenar äldre arkitektur från kolonialtiden, med eleganta butiker och ett modernt affärsliv. I staden, som grundades på tidigt 1400-tal av portugiserna, bor idag drygt 100 000 invånare. Produktion av socker och vin, samt hantverk av olika slag har varit öns huvudsakliga inkomstkällor, medan turismen idag spelar en allt större roll. Många besökare kommer för att vandra, cykla, dyka eller fiska. Andra reser med de stora kryssningsfartyg som ofta lägger till i hamnen. Fotbollsslegenden Cristiano Ronaldo kommer härifrån och har både egna hotell och ett museum.
 • Utflykt 2: Nunnornas dal – och svindlande utsikt (inkl. lunch)

  Få platser i världen bjuder på så många vackra och helt betagande vyer, som Madeira. Denna dag kör vi upp i bergen till Eira do Serrado, på över 1 000 meters höjd. Härifrån har vi en fantastisk utsikt ner över Nunnornas dal – Curral das Freiras. På vägen stannar vi vid en fin utsiktspunkt och besöker ett familjeägt karamellkokeri, där vi får provsmaka lite olika specialiteter. När vi når kusten besöker vi Cabo Girão – en av Europas högsta klippor. Här på toppen, från en plattform gjord av glas, ser vi 580 m lodrätt rakt ner till havet! Dagen avslutas i det mysiga fiskeläget Câmara de Lobos, en riktig pärla, där rader av de gamla färgglada fiskebåtarna liggande i hamnen. Just denna plats blev Sir Winston Churchills favorit och vi kan känna igen motiven härifrån på flera av hans målningar. Här serveras även vår goda lunch.

  Utflykt 2: Nunnornas dal – och svindlande utsikt (inkl. lunch)
 • Utflykt 2 - fakta

  Nunnornas dal låg förr i tiden så gott som isolerad från omvärlden, och var därmed ett perfekt gömställe, vilket även räddade nunnorna från att bli anfallna av de pirater som attackerade ön på 1500-talet. I Câmara de Lobos landsteg de första portugisiska upptäcktsresandena. De möttes av en stor koloni munksälar som fanns här vid den tiden, vilka också har fått ge orten sitt namn. Detta är ett viktigt centrum för öns fiskenäring.
 • Utflykt 3: Santa Cruz, med levadavandring (inkl. lunch)

  Denna tur är INTE lämplig om du har besvär med att gå

  En halvdagstur där vi besöker en av öns äldsta städer, Santa Cruz, inte långt från flygplatsen. Vi går en tur igenom denna charmiga stad, ser den vackra kyrkan Igreja Matriz, den lokala marknaden och njuter av vågornas brus. Vi fortsätter sen med buss upp i bergen genom området Camacha, på 700 meters höjd, känt för sina vackra korgflätningsarbeten. Efter möjlighet till fikapaus promenerar vi några kilometer längs en levada. Denna skiljer sig från levadaturen vi går på vår utflykt till Santana genom att vi nu även promenerar nära hus och vackra trädgårdar. Vi avslutar dagen med att äta lunch på en trevlig restaurang.
  Utflykt 3: Santa Cruz, med levadavandring (inkl. lunch)
 • Utflykt 3 - fakta

  Santa Cruz är med sina 43 000 invånare, det näst mest befolkade området på ön. Den kända kyrkan började uppföras 1533 av kung Manuel den I.

  Det finns hela 2170 km levador – konstgjorda vattenkanaler – på Madeira och på många ställen går de genom långa tunnlar och via akvedukter. Idéen och tekniken har ursprungligen hämtats från morerna i Nordafrika. Från början användes kanalerna till att försörja de stora sockerrörsodlingarna med vatten. Men det kom även hushållen till del i de små bergsbyarna, bl.a. för klädtvätt. De flesta levador är i bruk även idag och förutom att försörja lantbruket med vatten, bidrar de även till elförsörjningen, via kraftverk som drivs av vattnet och är förstås en stor turistattraktion.
 • Utflykt 4: Santana, med levadavandring (inkl. lunch)

  Denna tur är INTE lämplig om du har besvär med att gå

  På denna heldagstur går resan mot öns norra kust. Första anhalten är vid Madeiras tredje högsta berg ”Pico do Arieiro”, på en höjd av 1 810 m. Här är det kafferast och har vi tur med vädret är utsikten fantastisk. När vi når Ribeiro Frio befinner vi oss i den berömda lagerskogen och här går vi en levadavandring på 2,7 km. Vi fullkomligen omsluts av vacker grönska, stillhet och fågelkvitter på vår väg till utsiktspunkten Balcoes de Ribeiro. Landskapet ner mot havet på den norra sidan av ön brukar kallas för Madeiras köksträdgård och du kommer förstå varför. Vi besöker staden Santana, känd för sina trekantiga och färgglada hus med halmtak. Efter vår goda lunch, kör vi så långt ut vi kan komma mot den östra udden, Ponta de São Lourenço, ett trädlöst och kargt område, där vi får uppleva ännu en sida av denna variationsrika ö.
  Utflykt 4: Santana, med levadavandring (inkl. lunch)
 • Utflykt 4 - fakta

  Vid klart väder kan man från Pico do Arieiro se över till grannön Porto Santo. Ribeiro Frio betyder ”den kalla floden” och området är känt för sina forellodlingar, sin frodiga natur och fascinerande utsikt.
 • Två dagar att disponera på egen hand – några tips

  Varför inte ta hotellbussen till Funchal och utforska staden lite mer på egen hand? Kanske ta linbanan högt upp till förorten Monte, där du hittar en vacker kyrka, flera imponerande botaniska trädgårdar och möjlighet att åka en spännande färd med släde nedför de branta gatorna. Välbesökta är Monte Palace Tropical Garden och Madeira Botanical Garden, rena paradis för den trädgårdsintresserade. Parkerna rymmer tusentals plantor, allt från suckulenter till palmer, kaktusar, orkidéer, ormbunkar, bambu och i stort sett öns hela blomsterprakt.

  Två dagar att disponera på egen hand – några tips
 • Hemresa

  Vi åker buss till flygplatsen, varifrån flyget går vidare hemåt. Vid ankomsten går bussen tillbaka till den avresekommun där du startade resan.

 • OBS!

  Vi förbehåller oss rätten till ändringar som kan uppstå.

  Dagsprogrammet skickas ut ca 3 veckor innan avresa.

  Du kan välja mellan att boka resan via hemsidan, eller ringa till oss på telefon: 046-560 01 52 eller skicka ett mejl till info@bellaresor.se

  Vigtigt: Våra reseledare har i uppgift att se till gruppens bästa som helhet. De hjälper naturligtvis till, men för att alla resenärer ska få ut mesta möjliga av sin resa, behöver man som deltagare vara självgående och exempelvis kunna hantera sitt bagage, gå i trappor eller ta sig fram på ojämnt underlag. Likaså att man i rimlig takt klarar av de promenader som ingår på våra utflykter.

Karta

Hotellinformation

Vi bor på det eleganta 4-stjärniga hotellet Alto Lido, centralt beläget i Lido, strax utanför Funchals centrum. Här finns gott om butiker, caféer och restauranger. Ett par gator nedanför hotellet, längs med havet, finns ett trevligt promenadstråk och ett flertal havspooler.

Hotellet är nyligen renoverat och har uppvärmd utomhuspool, poolbar som erbjuder lättare måltider, flera solterrasser och en stor inomhuspool med glastak. Tillgång till gym, spa- och fitnesscenter, som erbjuder olika behandlingar. En härlig salong med bar, och kvällsunderhållning. Restaurangen serverar en fantastisk buffé med många lokala specialiteter. Internet är kostnadsfritt. Det går en gratis buss till Funchal flera gånger om dagen.

Alla rum på Alto Lido är modernt inredda, har balkong och badrum med dusch, hårtork, säkerhetsskåp, kylskåp, luftkonditionering och satellit TV.

Hotellet har 5 typer av rum:
• Dubbelrum
• Dubbelrum med delvis havsutsikt
• Sviter med delvis havsutsikt
• Dubbelrum för 1 person
• Dubbelrum med delvis havsutsikt för 1 person

För mer information om hotellet se: www.altolidohotelfunchal.com

Väderdata

"Inget är så oförutsägbart som vädret", speciellt i dessa tider. Men eftersom många frågar hur vädret är vid de olika tidpunkterna vågar vi ge dig en fingervisning om vilket väder du kan förvänta dig ändå.

Naturligtvis kan vi inte garantera sol eller värme och vill du ha en aktuell väderprognos för Madeira kan du se den här: https://www.vejreti.com/europe/portugal/madeira

 

(källa: www.vejreti.com datum: 11-2022)

Broschyr

Här hittar du vår Madeira-broschyr.
Om du har problem eller vill att vår broschyr ska skickas per post - kan du kontakta oss här

Vårt koncept

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Administrationsavgift
  Administrationsavgift Vi debiterar en obligatorisk administrationsavgift på 125 SEK per person. Detta täcker bland annat en utökad ansvarsförsäkring, i enlighet med paketreselagen, som Bella Resor tecknar för alla gäster via Gouda Reseförsäkring. Likaså täcker den avgiften till Resegarantifonden.

  Obs! Administrationsavgiften är alltså obligatorisk – och kan inte väljas bort.

  Pris: 125:-
 • Mat på flyget (t/r)
  Mat på flyget (t/r) På flyg med SunClass Airlines är det möjligt att köpa extra mat. I priset ingår måltid samt kaffe och te på både ut- och hemresan. Observera att SunClass Airlines inte tillåter att du tar med egen mat ombord.
  Pris: 285:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum med balkong 0:-
 • Dubbelrum med balkong och delvis havsutsikt 995:-
 • Dubbelrum med balkong för 1 person 2 495:-
 • Dubbelrum med balkong och delvis havsutsikt för 1 person 2 995:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserfrån pris
4/12Se avreseorterHöstresa till Madeira från Malmö, Lomma & HelsingborgFullbokad, väntelista14 995:-Boka på väntelistaMer information
Fyra goda anledningar att resa med Bella Resor
1. Det är enkelt och smidigt

Du hämtas upp vid en central plats i din kommun och körs med buss till flygplatsen. Här erbjuds du hjälp med incheckning och bagageinlämning, vilket ger dig en bekymmersfri och lugn start på resan. Vid hemresan kör bussen tillbaka samma väg.

2. Det är tryggt

Din svenska reseledare är närvarande hela veckan. Hotell, måltider och utflykter är arrangerade och betalda i förväg. Vi genomför programmet i lugn takt – så att du kan fokusera på att njuta och få uppleva det bästa som resmålet har att erbjuda.

3. Det är lätt att hitta likasinnade

Det spelar ingen roll om du startar resan tillsammans med någon, eller om du reser själv. Semestern spenderas i grupp tillsammans med andra jämnåriga. Många berättar om nya vänner de har funnit, som de väljer att träffa igen efter hemkomsten.

4. Det är väldigt trevligt

Vi gör det mesta tillsammans – vi bor på samma hotell, äter mat tillsammans och vi åker på utflykter. De flesta som är med på resan kommer ju från samma hemkommun – där många delar liknande erfarenheter – och samtalen flyter på lätt!