Skip to main content

Seniorresa till Andalusien höst 2024

Vi reser när temperaturen är behaglig så att vi kan njuta av solen utan att smälta bort. Vi bor precis vid strandpromenaden i det gemytliga Almuñecar på Costa Tropical öster om Malaga. Almuñecar har 3 000 års historia att berätta och ligger idealiskt i förhållande till några av de största upplevelserna i Andalusien.

En av veckans höjdpunkter är otvivelaktigt Alhambra som ligger vid Granada men vi skall även besöka charmiga vita bergsbyar, en finca (spanskt lantbruk) och vid foten av Sierra Nevada bergen får vi vara med om hur man producerar de populära lufttorkade Serrano-skinkorna.

OBS: Vi kan dessvärre endast garantera biljetter för entré till Alhambra vid bokning minimum 60 dagar före avresa. Vid senare bokning garanterar vi endast tillträde till den vackra trädgården och omgivningarna. 

Se mer om hotellet, veckans program och datum nedan. 

Sök resa

Din resa startar från din kommun

Program

 • I buss till flygplatsen från din kommun

  Från din valda kommun kör vi med buss till flygplatsen och du får hjälp med incheckningen av vår egna flygplatsguide.

  I buss till flygplatsen från din kommun
 • Vi flyger till Andalusien

  Flyget går direkt till Malaga där vår svenska reseledare väntar på flygplatsen och åker med bussen till Hotell Helios i Almuñecar. Transfertiden är ca 1,5 timme.

  Vi flyger till Andalusien
 • Utflykt: Stadsrundtur i Almuñecar (inkl. lunch)

  En trevlig promenad där vi ser oss om i Almuñecar, för att du ska känna dig hemmastadd redan från dag ett. Vår svenska reseledare guidar oss runt både i den nya och den gamla stadsdelen. Vi besöker bland annat den vackra stadsparken, ruinerna av en romersk akvedukt och stadens kyrka. För många är det en skön promenad för att känna in den gemytliga atmosfären och ta del av livet som fortgår i staden. Alla de nya intrycken och synen av de många mysiga tapasbarerna ger dig en god aptit och stadsrundturen avslutas med en typisk spansk lunch innan vi promenerar tillbaka till hotellet.

  Utflykt: Stadsrundtur i Almuñecar (inkl. lunch)
 • Utflykt 1 - fakta

 • Utflykt 2: Skinkor från Sierra Nevada (inkl lunch)

  Vi lämnar kusten för att köra upp mot Sierra Nevada-bergen. På vägen är det fantastisk utsikt över berg, dalar och dammar. Vi stannar också i den pittoreska bergsbyn Pampaniera, där vi ser oss omkring och njuter av en kopp kaffe. Här omges vitkalkade hus av färgglada blommor som bougainvillea och otaliga krukväxter. Strax efter Pampaniera stannar vi till för att uppleva hur de saltar och lufttorkar skinka. Tusentals väldoftande skinkor hänger ner från taken, och du kan knappt vänta med att få provsmaka. Turen avslutas med möjligheten att köpa med sig en korv och skinka hem. Efter denna lilla aptitretare tar vi oss vidare till en lokal restaurang där vi serveras lunch innan turen går tillbaka till hotellet.

  Utflykt 2: Skinkor från Sierra Nevada (inkl lunch)
 • Utflykt 2 - fakta

 • Utflykt 3: Färgglada frukter och den vita staden Frigiliana (inkl lunch)

  Besök på en typisk sydspansk finca, där de odlar många av de subtropiska frukter som är speciella för Costa Tropical, bland annat avokado, mango, papaya, guava och cherimoya. Vi får höra om odlingen, frukternas välgörande effekter och även vad vi behöver hålla ett öga på när vi handlar hemma. Rundturen avslutas med provsmakning på fincans mysiga terrass. Härifrån går färden nu vidare till den vita byn Frigiliana, en av Spaniens vackraste byar. Vi promenerar längs med de smala kullerstensgatorna där de vitkalkade hus är dekorerade med blomkrukor och fint smidesarbete, medan små stenar och färgglada kakelplattor i gatornas beläggning bildar eleganta mönster. Här finns även dagens lunchrestaurang.

  Utflykt 3: Färgglada frukter och den vita staden Frigiliana (inkl lunch)
 • Utflykt 3 - fakta

 • Utflykt 4: Det moriska slottet Alhambra (inkl lunch)

  Nu ska vi uppleva resans historiska höjdpunkt: det moriska slottet Alhambra. Efter en vacker 1½ timmes bilresa norrut når vi staden Granada. På ett litet berg utanför staden tronar de välbevarade befästningarna och vidare på turen får vi höra om historien och njuta av arkitekturen. Vi utforskar hela Alhambra med bland annat Palacios Nazaríes och Generalife-palatset. (OBS: Vi kan tyvärr bara garantera biljetter för entré till palatsen vid Alhambra vid bokning minst 60 dagar före avresa. Vid beställning senare än 60 dagar före avresa garanterar vi endast att du kommer in och ser trädgårdarna). I närheten av Alhambra äter vi också en lunch tillsammans.

  Utflykt 4: Det moriska slottet Alhambra (inkl lunch)
 • Utflykt 4 - fakta

 • Två dagar för upplevelser på egen hand

  Många tycker om att koppla av i hotellets poolområde men om du har lust att se mera i omgivningen så kan du gå längs strandpromenaden till den gamla delen av Almuñecar. Vill du lite längre bort rekommenderar vi ett besök i grannstaden Nerja. Hit kan du gå via en promenad längs de mysiga smala gatorna ner till Balcon de Europa med en vacker utsikt över havet och kustens bästa strand. Droppstensgrottorna i Nerja är också värda ett besök. På stadsvandringen i Almuñecar visar guiden var du kan hoppa på lokalbussen.

  Två dagar för upplevelser på egen hand
 • Hemresa

  När det är dags att säga hejdå till Andalusien åker vi med buss till flygplatsen och fortsätter med direktflyg hemåt. Här väntar vår buss på att köra dig tillbaka till din kommun.

 • OBS!

  Vi förbehåller oss rätten till förändringar.

  Dagsprogram skickas ut ca 3 veckor före avresan.

  För mer information och beställning - ring: 046-560 01 52 eller skicka ett mail till: info@bellaresor.se

  OBS! För att alla resande skall få ut det mesta av sin resa behöver man vara oberoende av reseledaren. Våra reseledare har i uppgift att se till gruppens helhet och kan därför inte hjälpa och assistera enskilda behov. Detta betyder att man själv ska klara av att t.ex. bära sin resväska, gå i trappor och på ojämnt underlag. Man ska kunna följa med på utflykternas promenader i rimligt tempo.

Karta

Hotellinformation (v/ avgång från Köpenhamns Flygplats)

Vi bor på det 4-stjärniga Hotel Ibersol Almuñecar Playa, alldeles intill den härliga strandpromenaden i Almuñécar, och bara några hundra meter från den gamla stadsdelen.

Hotellet har ett elegant och trevligt poolområde med jacuzzi och poolbar. Där finns en stor spa- och wellnessavdelning med uppvärmd pool, jacuzzi, gym (gratis) samt spa, bastu och där olika massagebehandlingar kan fås (mot en avgift). Poolhanddukar kan lånas mot en deponeringsavgift. Självklart finns det hissar, restaurang, loungebar och det ges underhållning de flesta kvällar. Gratis WIFI inom hela hotellområdet.

Stora rum med badrum, hårtork, säkerhetsskåp, kylskåp (minibar mot en avgift), luftkonditionering, satellit-TV och balkong.

Välj mellan:
• Dubbelrum med balkong
• Dubbelrum med balkong och havsutsikt
• Dubbelrum med balkong för 1 person
• Dubbelrum med balkong och havsutsikt för 1 person

Se mer information om hotellet här: www.ibersol.es/en/ibersol-almunecar.html

Hotellinformation (v/ avgång från Arlanda flygplats)

Du bor på det 3-stjärniga hotellet Helios som ligger perfekt intill strandpromenaden. Hotellet är omgivet av butiker, restauranger och kaféer och du kan promenera till torg och slingrande gator i gamla stan.

Hotellet är inrett ljust och trevligt, och personalen är alltid redo att hjälpa till med ett leende. Hotellet har ett trevligt poolområde, ett café intill strandpromenaden och bar med underhållning någon gång per vecka. Här finns också ett stort vardagsrum, där vi till exempel håller informationsmöte. På hotellets takterrass finns loungemöbler, varifrån du kan njuta av en fantastisk utsikt ut över Medelhavet.

Rummen är snygga och välmöblerade, alla med balkong, bra förvaringsutrymme och badrum med hårtork. Det finns TV, värdeskåp och gratis internet.

Välj mellan:
• Dubbelrum med balkong och delvis havsutsikt
• Dubbelrum med balkong och full havsutsikt
• Dubbelrum supreme med balkong och delvis havsutsikt
• Dubbelrum med fransk balkong för 1 person
• Dubbelrum med balkong och delvis havsutsikt för 1 person

Se mer information om hotellet här: www.helioshotels.com/en/hotel-helios-costa-tropical

Väderdata

"Inget är så oförutsägbart som vädret", speciellt i dessa tider. Men eftersom många frågar hur vädret är vid de olika tidpunkterna vågar vi ge dig en fingervisning om vilket väder du kan förvänta dig ändå.

Naturligtvis kan vi inte garantera sol eller värme och vill du ha en aktuell väderprognos för Andalusien kan du se den här: https://www.vejreti.com/europe/spain/andalucia

 

(kilde: www.vejreti.com dato: 11-2022)

Broschyr

Här hittar du vår Katalonien-broschyr.
Om du har problem eller vill att vår broschyr ska skickas per post - kan du kontakta oss här

Vårt koncept

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Administrationsavgift
  Administrationsavgift Vi debiterar en obligatorisk administrationsavgift på 125 SEK per person. Detta täcker bland annat en utökad ansvarsförsäkring, i enlighet med paketreselagen, som Bella Resor tecknar för alla gäster via Gouda Reseförsäkring. Likaså täcker den avgiften till Resegarantifonden.

  Obs! Administrationsavgiften är alltså obligatorisk – och kan inte väljas bort.

  Pris: 125:-

Rumsval och övrigt

Gäller 16-09-2024, 23-09-2024, 30-09-2024
 • Dubbelrum med balkong och delvis havsutsikt 0:-
 • Dubbelrum med fransk altan för 1 person 2 195:-
 • Dubbelrum Supreme med balkong och delvis havsutsikt 2 395:-
 • Dubbelrum med balkong och havsutsikt 2 495:-
 • Dubbelrum med balkong och delvis havsutsikt för 1 person 2 995:-
Gäller 03-09-2024, 10-09-2024
 • Dubbelrum med balkong 0:-
 • Dubbelrum med balkong för 1 person 2 095:-
 • Dubbelrum med balkong och havsutsikt 2 195:-
 • Dubbelrum med balkong och havsutsikt för 1 person 3 195:-

Avgångar & priser

Se vårt kompletta urval av Seniorresa till Andalusien höst 2024 här. Observera, att
dagsprogrammen kan variera för vår- och höstresor.

AvresaDestinationLediga platserfrån pris
3/9Se avreseorterHöstresa till Andalusien från Hässleholm, Höör och EslövMer än 813 995:-BokaMer information
10/9Se avreseorterHöstresa till Andalusien från TrelleborgMer än 813 995:-BokaMer information
16/9Se avreseorterHöstresa till Andalusien från Täby och Upplands VäsbyMer än 813 995:-BokaMer information
23/9Se avreseorterHöstresa till Andalusien från Sigtuna och UppsalaMer än 813 995:-BokaMer information
30/9Se avreseorterHöstresa till Andalusien från Nacka-Värmdö och SollentunaMer än 813 995:-BokaMer information
Fyra goda anledningar att resa med Bella Resor
1. Det är enkelt och smidigt

Du hämtas upp vid en central plats i din kommun och körs med buss till flygplatsen. Här erbjuds du hjälp med incheckning och bagageinlämning, vilket ger dig en bekymmersfri och lugn start på resan. Vid hemresan kör bussen tillbaka samma väg.

2. Det är tryggt

Din svenska reseledare är närvarande hela veckan. Hotell, måltider och utflykter är arrangerade och betalda i förväg. Vi genomför programmet i lugn takt – så att du kan fokusera på att njuta och få uppleva det bästa som resmålet har att erbjuda.

3. Det är lätt att hitta likasinnade

Det spelar ingen roll om du startar resan tillsammans med någon, eller om du reser själv. Semestern spenderas i grupp tillsammans med andra jämnåriga. Många berättar om nya vänner de har funnit, som de väljer att träffa igen efter hemkomsten.

4. Det är väldigt trevligt

Vi gör det mesta tillsammans – vi bor på samma hotell, äter mat tillsammans och vi åker på utflykter. De flesta som är med på resan kommer ju från samma hemkommun – där många delar liknande erfarenheter – och samtalen flyter på lätt!