Skip to main content

Seniorresa till Teneriffa vår 2024

Följ med oss på en resa till Teneriffa – den största och kanske allra vackraste av alla Kanarieöar! Här möter vi ett lummigt och grönt landskap i norr, och ett torrt och kargt i söder. Variationen är rik och nu vill vi visa dig det absolut bästa som Teneriffa har att erbjuda! Klimatet är behagligt – och större delen av året kan det jämföras med en bättre svensk sommardag.

Det odlas banan och avokado nere vid kusten, och på lite högre höjder hittar vi vindruvor och mandel. På andra ställen breder tallskogen ut sig, och på toppen av Teide, Spaniens högsta berg, lyser snön vit flera månader om året. Vi bor i det vackra och idylliska Puerto de la Cruz, som är Teneriffas tredje största stad. Här finns gott om vackra hus i klassisk stil, charmiga gågator med bra shoppingmöjligheter, mysiga caféer och uteserveringar.

Du kan se fram emot många härliga naturupplevelser, som exempelvis ”månlandskapet” i Las Cañadas del Teide National Park – världens största vulkaniska krater. Den frodiga och isolerade Taganana-dalen och en fantastisk utsikt ut över de lagertäckta sluttningarna på Anagahalvön.

Se mer om hotellet, veckans program och datum nedan.

Sök resa

Din resa startar från din kommun

Program

 • Busshämtning till flygplatsen

  Avresa med buss, från den kommun du valt, till flygplatsen, varifrån direktflyg går till Teneriffa.

  Busshämtning till flygplatsen
 • Avresa till Teneriffa

  Vår svenska reseledare möter upp på Teneriffas flygplats och följer med i bussen som kör till hotellet i Puerto de la Cruz, vilket tar ca en 1 timme.

  Avresa till Teneriffa
 • Utflykt 1: Stadsrundtur i Puerto de la Cruz (inkl. lunch)

  Vi inleder med en halvdags introduktionstur med buss i närområdet. Odling av banan har haft stor betydelse för öns ekonomi och under turen kommer vi få se många plantager och höra mer om dessa. Du kommer få inblick i stadens utveckling från att vara en liten fiskeby till att bli en mycket attraktiv semesterort. Från den vackra Taoro Park har vi fin utsikt över olika distrikt och landmärken, både i den gamla och den moderna delen av stan, och de berömda havsvattenpoolerna vid Lago Martianez. Vi stannar till i centrum, vid det livliga torget Plaza Charco, och lunchen denna dag serveras på en mysig restaurang i gamla stan.

  Utflykt 1: Stadsrundtur i Puerto de la Cruz (inkl. lunch)
 • Utflykt 1 - fakta

  Puerto de la Cruz har runt 30 000 invånare och är den äldsta och mycket omtyckta semesterorten på ön. Staden ligger i den frodiga Orotava-dalen, omgiven av tusentals bananplantor, och har ett blomstrande kommersiellt liv även vid sidan av turismen, vilket skapar en härlig mix av både genuint och nytt. Ett mycket känt landmärke är de stora havsvattenpoolerna Lago Martianez, som skapades på sjuttiotalet av den kände kanariske arkitekten César Manrique.
 • Utflykt 2: Anagahalvön (inkl. lunch)

  På denna heldagstur besöker vi öns äldsta stad, La Laguna, där det är gott om arkitektoniska sevärdheter från 1600- och 1700-talet. På vår promenad får vi möjlighet att besöka några av dessa vackra byggnader. Efter fikapaus kör vi ut på Anagahalvön, som är känd för att bjuda på en makalöst vacker utsikt. Där ligger Mercedesskogen som är en helt unik rest av laurisilva – de lagerskogar som det fanns gott om i södra Europa före istiden. Längst ut vid kusten äter vi lunch i byn Taganana, där de spanska erövrarna var tidiga att bygga sina bosättningar. Innan vägen blev klar på slutet av 1960-talet låg byn helt isolerad från resten av ön. Härifrån kör vi hemåt via Teneriffas största stad, Santa Cruz, där operahuset reser sig vid havet och som med sin spännande design har blivit ett nytt känt landmärke.

  Utflykt 2: Anagahalvön (inkl. lunch)
 • Utflykt 2 - fakta

  Större delen av Anagahalvön är idag skyddad som nationalpark. Mercedes-skogarna, som tillhör de mycket få kvarvarande ursprungliga europeiska lagerskogarna hittar vi här. La Laguna är en mycket vacker stad, och Teneriffas tidigare huvudstad. Hela stadskärnan finns med på UNESCO:s världsarvslista för att bevara exempelvis de gamla vackra rikemanshusen, vilka är byggda runt en gårdsplan, och som vittnar om La Lagunas tidigare status som en av Kanarieöarnas mest betydelsefulla städer.
 • Utflykt 3: Teide och Las Cañadas (inkl. lunch)

  Heldagstur till Teneriffas största attraktion och öns absoluta stolthet – vulkanen Teide. Denna dag passerar vi alla fyra klimatzoner och får se öns varierande natur. Vi kör upp genom de vidsträckta tallskogarna i Esperanza och får uppleva den ena hisnande vyn efter den andra. På 2 000 meters höjd träder vi in i Las Cañadaskratern, världens största vulkankrater, som liknar ett mäktigt månlandskap. På vår väg längs öns västra del besöker vi Santiago del Teide, där vi också passar på att äta lunch. Som god avrundning på dagens tur stannar vi vid en utsiktspunkt ovanför staden Garachico, på norra kusten, innan vi sedan vänder tillbaka mot hotellet.

  Utflykt 3: Teide och Las Cañadas (inkl. lunch)
 • Utflykt 3 - fakta

  Teneriffa är 2 000 km² stort, vilket i storleksordningen motsvarar ca två tredjedelar av Gotland. Teide är Spaniens högsta berg på 3 718 m. På vintrarna lyser toppen ofta vackert vit av snö. Hela området utgör numera en nationalpark. År 1706 drabbades Garachico av ett vulkanutbrott som ödelade delar av, den på den tiden, så viktiga hamnstaden. Teide har inte haft någon vulkanisk aktivitet sedan början på 1900-talet. Esperanza-skogarna förknippas med general Franco, där han sägs ha planerat den politiska kupp som blev upptrappningen till det spanska inbördeskriget.
 • Utflykt 4: Ute på landet (inkl. lunch)

  Denna dag ska vi få uppleva det unika Teneriffa ute på landsbygden. Vi passerar städerna La Matanza och Victoria, där tuffa strider utspelade sig mellan guancherna – ursprungsbefolkningen – och de spanska erövrarna på slutet av 1400-talet. Efter en halvtimmes bussresa når vi utkanten av Valle de Guerra – även kallad Teneriffas köksträdgård. På sluttningen nedanför staden Tacoronte bor en lantbrukarfamilj som vi ska besöka. Vi blir inbjudna att se och höra mer om odlingen av vindruvor, potatis, papaya och olika grönsaker. Vi får veta hur framställningen av det egna vinet går till i gårdens bodega, och får tillfälle att provsmaka. Vi kan även hjälpa till att samla in ingredienserna till dagens lunch – som olika grönsaker, frukter och dagsfärska ägg från hönshuset. Utav detta tillagas en typisk kanarisk lunch som vi får njuta av, serverad tillsammans med det egenproducerade vinet.

  Utflykt 4: Ute på landet (inkl. lunch)
 • Utflykt 4 - fakta

  Det milda klimatet gör att nästan alla typer av frukt och grönsaker trivs på Teneriffa. Förr i tiden gav socker och vin stora inkomster till ön. Idag odlas bland annat bananer, vindruvor, tomater, papaya, mango, avokado, blommor och andra växter.
 • Två lediga dagar till eget förfogande

  Vi rekommenderar en tur in till huvudstaden Santa Cruz eller till gamla stan i Orotava, som ligger en bit upp i dalgången. En tur till Loro Parque i utkanten av Puerto de la Cruz rekommenderas också. Parken är stor, vacker och mycket välskött. Det finns bland annat tusentals papegojor, pingviner, delfiner, sjölejon, akvarier och mycket mer. Olika uppträdanden erbjuds. Parken har röstats fram som en av världens bästa djurparker, och den har även som mål att skydda och bevara utrotningshotade djur. Den botaniska trädgården ligger bara några hundra meter från hotellet och är definitivt värt ett besök, med alla sina exotiska blommor, växter och träd. Varför inte ta en taxi till det närliggande Centro Comercial La Villa? Det ligger 5–10 minuters bilresa från hotellet och är ett trevligt köpcentrum med många bra butiker, kaféer och restauranger. Du kan också besöka den närliggande parken Sitio Litre, som med anor sedan 1730 är Teneriffas äldsta botaniska trädgård. Här hittar du öns största samling av orkidéer och stans äldsta drakblodsträd.

  Två lediga dagar till eget förfogande
 • Hemresa

  Vi åker buss till flygplatsen, varifrån flyget går vidare hemåt. Vid ankomsten kör bussen tillbaka till den avresekommun där du startade resan.

 • OBS!

  Vi förbehåller oss rätten till förändringar

  Dagsprogram skickas ut ca 3 veckor före avresan.

  För mer information och beställning - ring: 046-560 01 52 eller skicka ett mail till: info@bellaresor.se

  OBS! För att alla resande skall få ut det mesta av sin resa behöver man vara oberoende av reseledaren. Våra reseledare har i uppgift att se till gruppens helhet och kan därför inte hjälpa och assistera enskilda behov. Detta betyder att man själv ska klara av att t.ex. bära sin resväska, gå i trappor och på ojämnt underlag. Man ska kunna följa med på utflykternas promenader i rimligt tempo.

Karta

Hotellinformation

Vi bor på det 3-stjärniga lägenhetshotellet Masaru, i stadsdelen La Paz, som är vackert beläget ovanför centrum i Puerto de la Cruz. Hotellet har en härlig exotisk trädgård med palmer, en stor uppvärmd pool, hiss, bar, restaurang med öppet kök, och underhållning vissa kvällar. I hotellets närhet finns flera barer, kaféer, små butiker och ett välsorterat snabbköp.

Lägenheterna är stora och rymliga, har pentry, 1 sovrum, balkong, badrum med badkar och hårtork, TV och säkerhetsskåp. Alla lägenheter är lika stora och likadant inredda.

Välj mellan:
• Lägenhet med 1 sovrum
• Lägenhet med 1 sovrum, för 1 person
• Lägenhet med 1 sovrum, med utsikt mot trädgården/poolen
• Lägenhet med 1 sovrum, med utsikt mot trädgården/poolen, för 1 person

Se mer information om hotellet här: www.apartamentosmasaru.com

Väderdata

"Inget är så oförutsägbart som vädret", speciellt i dessa tider. Men eftersom många frågar hur vädret är vid de olika tidpunkterna vågar vi ge dig en fingervisning om vilket väder du kan förvänta dig ändå.

Naturligtvis kan vi inte garantera sol eller värme och vill du ha en aktuell väderprognos för Teneriffa kan du se den här: https://www.vejreti.com/europe/spain/canary-islands/tenerife

 

 

(källa: www.vejreti.com datum: 11-2022)

Broschyr

Här hittar du vår Teneriffa-broschyr.
Om du har problem eller vill att vår broschyr ska skickas per post - kan du kontakta oss här

Vårt koncept

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Administrationsavgift
  Administrationsavgift Vi debiterar en obligatorisk administrationsavgift på 125 SEK per person. Detta täcker bland annat en utökad ansvarsförsäkring, i enlighet med paketreselagen, som Bella Resor tecknar för alla gäster via Gouda Reseförsäkring. Likaså täcker den avgiften till Resegarantifonden.

  Obs! Administrationsavgiften är alltså obligatorisk – och kan inte väljas bort.

  Pris: 125:-

Rumsval och övrigt

 • 1-rumslägenhet med balkong 0:-
 • 1-rumslägenhet med balkong mot trädgården/poolen 1 895:-
 • 1-rumslägenhet med balkong för 1 person 2 895:-
 • 1-rumslägenhet med balkong mot trädgården/poolen för 1 person 3 795:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserfrån pris
23/1Se avreseorterVårresa till Teneriffa från Järfälla och Upplands VäsbyMer än 815 995:-BokaMer information
30/1Se avreseorterVårresa till Teneriffa från NorrtäljeMer än 815 995:-BokaMer information
6/2Se avreseorterVårresa till Teneriffa från Enköping och BålstaMer än 815 995:-BokaMer information
10/2Se avreseorterVårresa till Teneriffa från Lund och StaffanstorpMer än 815 995:-BokaMer information
17/2Se avreseorterVårresa till Teneriffa från Malmö och LommaMer än 815 995:-BokaMer information
24/2Se avreseorterVårresa till Teneriffa från Kristianstad, Eslöv, Hörby och HöörMer än 815 995:-BokaMer information
Fyra goda anledningar att resa med Bella Resor
1. Det är enkelt och smidigt

Du hämtas upp vid en central plats i din kommun och körs med buss till flygplatsen. Här erbjuds du hjälp med incheckning och bagageinlämning, vilket ger dig en bekymmersfri och lugn start på resan. Vid hemresan kör bussen tillbaka samma väg.

2. Det är tryggt

Din svenska reseledare är närvarande hela veckan. Hotell, måltider och utflykter är arrangerade och betalda i förväg. Vi genomför programmet i lugn takt – så att du kan fokusera på att njuta och få uppleva det bästa som resmålet har att erbjuda.

3. Det är lätt att hitta likasinnade

Det spelar ingen roll om du startar resan tillsammans med någon, eller om du reser själv. Semestern spenderas i grupp tillsammans med andra jämnåriga. Många berättar om nya vänner de har funnit, som de väljer att träffa igen efter hemkomsten.

4. Det är väldigt trevligt

Vi gör det mesta tillsammans – vi bor på samma hotell, äter mat tillsammans och vi åker på utflykter. De flesta som är med på resan kommer ju från samma hemkommun – där många delar liknande erfarenheter – och samtalen flyter på lätt!