Skip to main content

Seniorresa till Mallorca, Picafort Vår 2024

Mallorca är känt för att ha ett varierat och vackert landskap, med höga berg, grönskande dalgångar, vackra stränder och charmiga städer. Kulturen är rik, maten är god och vi möts av en gästvänlig befolkning. Vi passar även på att resa vid den tid på året då temperaturen håller sig på en behaglig nivå.

Under veckan kommer vi bland annat att få se de berömda Drakgrottorna, med en av världens största underjordiska sjöar. Vi besöker den fascinerande huvudstaden Palma och får uppleva de mysiga gränderna i gamla stan i Alcúdia. Dessutom kommer vi få prova på det mallorkinska köket och många av öns kända specialiteter.

Vi bor på Mallorcas nordöstra kust, i staden Ca’n Picafort, som har en härligt avslappnad atmosfär, en vacker strandpromenad med många trevliga uteserveringar och en av öns bästa stränder – vid randen av ett turkosblått hav.

Se mer om hotellet, veckans program och datum nedan.

Sök resa

Din resa startar från din kommun

Program

 • Busshämtning till flygplatsen

  Buss hämtar upp i din valda avresekommun och kör till flygplatsen, varifrån du flyger till Palma på Mallorca. (Mer information om restider kommer senare).

  Busshämtning till flygplatsen
 • Avresa till Mallorca

  Vår svenska reseledare väntar på Palma flygplats och följer med till ditt hotell i Ca’n Picafort, som vi når efter en restid på runt 50 minuter.

  Avresa till Mallorca
 • Utflykt 1: Stadsrundtur i Palma (inkl. lunch)

  Palma är öns vackra huvudstad – känd för sin rika kultur och internationella och trendiga stil. Staden sjuder av liv och växer för varje år i popularitet, inte minst bland oss svenskar. En guidad bussrundtur inleder besöket och från hamnen och strandpromenaden fortsätter vi sen till fots. Vi besöker den imponerande katedralen La Seu, Palmas kända landmärke, och ser vacker arkitektur och en rad historiska monument längs vår väg genom gamla stans smala gator och små torg. Vi avrundar turen med en typisk mallorkinsk lunch på en trevlig restaurang. Promenaderna på denna utflykt uppgår till ca 3 km.

  Utflykt 1: Stadsrundtur i Palma (inkl. lunch)
 • Utflykt 1 - fakta

  Palma är huvudstad både på Mallorca och i hela den baleariska provinsen, med säte för den lokala regeringen. Staden grundades av romarna och har idag drygt 400 000 invånare, vilket gör den till Spaniens 12:e största stad. I gamla stan finns även många historiska minnen från de arabiska folkens tid på ön. I Palma ges goda möjligheter till spännande shopping i de stora varuhusen och i de välsorterade och lyxiga butikerna. I den livliga hamnen anlöper stora kryssningsfartyg och här kan man beundra Medelhavets största samling av lyxyachter.
 • Utflykt 2: På tur längs med kusten (inkl. lunch)

  Denna dag ser vi oss om i Ca’n Picaforts närmaste omgivningar. Vi kör längs Alcudia Bay, med dess kilometerlånga stränder, till Alcúdia som är en av de äldsta och mest välbevarade städerna på ön. Här strosar vi runt i gamla stans mysiga kvarter och hinner med en kopp kaffe. Lite längre norrut ligger den charmiga orten Port de Pollença, där man också lyckats bevara en genuin spansk atmosfär. Vid denna vackra hästskoformade bukt, vid foten av Tramuntanabergen, får vi njuta av dagens lunch.

  Utflykt 2: På tur längs med kusten (inkl. lunch)
 • Utflykt 2 - fakta

  Idag har Alcúdia stad så gott som vuxit samman med Port de Alcúdia, vilket är en mycket populär turistort, speciellt bland barnfamiljer, tack vare kilometervis av långgrunda stränder. Den ursprungliga staden tros ha grundats av romarna och på flera ställen finns utgrävningar som minner om områdets brokiga historia. Port de Pollenças tidigare status som mindre fiskeby har förändrats i takt med att både öborna själva och en växande skara turister från hela världen har strömmat till för att få njuta av detta semesterparadis.
 • Utflykt 3: Med smak av Mallorca (inkl. lunch)

  Se fram emot en rolig dag där vi kommer utforska den kulinariska sidan av Mallorca. På en liten finca – en lantgård – som ligger mitt på ön, får vi provsmaka ett brett urval av de många lokala specialiteter som Mallorca har att erbjuda. Några av delikatesserna känner du förmodligen redan till, medan andra kanske bjuder på helt nya smakupplevelser. Det kan vara allt från oliver, till spansk skinka, ost och vin. Vi smakar även på coca – en mallorkinsk pizza – och den berömda sobrasadan, en kryddig korv. Utbudet varierar beroende på säsong. Vissa rätter är klara att serveras, medan andra tillagas på plats, och vi får också chans att hjälpa till! Med alla nya erfarenheter i bagaget kommer vi sen tillbaka till hotellet tidigt på eftermiddagen.

  Utflykt 3: Med smak av Mallorca (inkl. lunch)
 • Utflykt 3 - fakta

  Även om turismen är Mallorcas klart största inkomstkälla, har jordbrukets alla produkter en betydande roll. Kanske mandlar och apelsiner är det vi allra mest förknippar med Mallorca, men det finns så mycket mer att upptäcka, som exempelvis alla mallorkinska viner, vilka är kända för att hålla mycket hög kvalitet. Det behagliga klimatet gör att nästan allt som odlas trivs väldigt bra, och vissa grödor ger t.o.m. skörd flera gånger per år. I odlingarna hittar man bl.a. mandel, oliver, fikon, citrusfrukter, vindruvor och spannmål som ris och majs.
 • Utflykt 4: Drakgrottorna – Cuevas del Drach (inkl. lunch)

  På denna utflykt gör vi ett besök i de berömda Cuevas del Drach – Drakgrottorna, som ligger strax söder om vår semesterort. Vi tas med på en guidad tur där vi kan förundras över denna imponerande underjordiska värld av sjöar och droppstensformade stalaktiter och stalagmiter, vilka har bildats under tusentals år. Inne i grottan är det ungefär samma temperatur året runt, på mellan 17–21 grader. En god lunch i den charmiga orten Porto Cristo blir pricken över i på dagens tur.

  Utflykt 4: Drakgrottorna – Cuevas del Drach (inkl. lunch)
 • Utflykt 4 - fakta

  Drakgrottorna – en av Mallorcas mest besökta och fascinerande turistattraktioner – ligger strax utanför Porto Cristo, på Mallorcas östkust. Cuevas del Drach består av flera sammanlänkade grottor och sjöar, varav Lake Martel är den största. Grottorna har varit kända sedan långt tillbaka i tiden, medan denna sjö upptäcktes först på slutet av 1800-talet av den franske grottforskaren Eduardo Martel, som sjön då blev uppkallad efter.
 • Två lediga dagar att spendera på egen hand – här följer några tips!

  Kanske längtar du allra mest efter att njuta av sol och bad och hotellets alla bekvämligheter? Eller ta en tur längs Ca’n Picaforts vackra strandpromenad. Eventuellt besöka den charmiga småbåtshamnen eller bara njuta av folklivet från någon av de trevliga uteserveringarna. Eller varför inte besöka den historiska utgrävningen vid Necrópolis de Son Real, vilken är helt unik för den västra delen av Medelhavet och förmodligen Mallorcas absolut äldsta kyrkogård.

  Två lediga dagar att spendera på egen hand – här följer några tips!
 • Hemresa

  Vi åker buss till flygplatsen och checkar in. När du har landat där hemma igen, får du hjälp att hitta bussen som tar dig till den kommun där du startade resan.

 • OBS!

  Vi förbehåller oss rätten till ändringar som kan uppstå.

  Dagsprogrammet skickas ut ca 3 veckor innan avresa.

  Du kan välja mellan att boka resan via hemsidan, eller ringa till oss på telefon: 046-560 01 52 eller skicka ett mejl till info@bellaresor.se

  Vigtigt: Våra reseledare har i uppgift att se till gruppens bästa som helhet. De hjälper naturligtvis till, men för att alla resenärer ska få ut mesta möjliga av sin resa, behöver man som deltagare vara självgående och exempelvis kunna hantera sitt bagage, gå i trappor eller ta sig fram på ojämnt underlag. Likaså att man i rimlig takt klarar av de promenader som ingår på våra utflykter.

Karta

Hotellinformation

Vi bor på det vackra och mysiga 4-stjärniga Hotel Gran Playa, mitt i hjärtat av Ca’n Picafort. Hotellet ligger 150 meter från ett glittrande turkosblått hav och nära strandpromenaden. Dessutom är det nära till den långa gågatan.

Hotellet är avsett endast för vuxna gäster och har ett trevligt poolområde med jacuzzi, och en mysig uteservering med soffor intill baren, där det ges underhållning några kvällar i veckan. Det finns tillgång till hiss och restaurang och alla rum har eget badrum med hårtork, säkerhetsskåp, kylskåp, luftkonditionering, TV, vattenkokare med kaffe/te och balkong, samt gratis WIFI inom hela hotellområdet.

Välj mellan:
• Dubbelrum
• Enkelrum
• Dubbelrum för 1 person

Se mer information om hotellet här: www.thbhotels.com/public/hotel-gran-playa-can-picafort

 

Väderdata

"Inget är så oförutsägbart som vädret", speciellt i dessa tider. Men eftersom många frågar hur vädret är vid de olika tidpunkterna vågar vi ge dig en fingervisning om vilket väder du kan förvänta dig ändå.

Naturligtvis kan vi inte garantera sol eller värme och vill du ha en aktuell väderprognos för Mallorca kan du se den här: https://www.vejreti.com/europe/spain/balearic-islands/mallorca

 

 

(källa: www.vejreti.com datum: 11-2022)

Broschyr

Här hittar du vår Ca´n Picafort-broschyr.
Om du har problem eller vill att vår broschyr ska skickas per post - kan du kontakta oss här

Vårt koncept

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Administrationsavgift
  Administrationsavgift Vi debiterar en obligatorisk administrationsavgift på 125 SEK per person. Detta täcker bland annat en utökad ansvarsförsäkring, i enlighet med paketreselagen, som Bella Resor tecknar för alla gäster via Gouda Reseförsäkring. Likaså täcker den avgiften till Resegarantifonden.

  Obs! Administrationsavgiften är alltså obligatorisk – och kan inte väljas bort.

  Pris: 125:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum med balkong 0:-
 • Enkelrum med balkong 2 095:-
 • Dubbelrum med balkong för 1 person 2 595:-

Avgångar & priser

Se vårt kompletta urval av Seniorresa till Mallorca, Picafort Vår 2024 här. Observera, att
dagsprogrammen kan variera för vår- och höstresor.

AvresaDestinationLediga platserfrån pris
27/4Se avreseorterVårresa till Ca´n Picafort - Mallorca från Helsingborg och ÄngelholmFullbokad, väntelista14 495:-Boka på väntelistaMer information
4/5Se avreseorterVårresa till Ca´n Picafort - Mallorca från Eslöv, Höör, Hörby, Kristianstad214 495:-BokaMer information
11/5Se avreseorterVårresa till Ca´n Picafort - Mallorca från Alingsås, Lerum och PartilleMer än 814 495:-BokaMer information
11/5Se avreseorterVårresa till Ca´n Picafort - Mallorca från Ystad, Skurup och Svedala414 495:-BokaMer information
18/5Se avreseorterVårresa till Ca´n Picafort - Mallorca från Hässleholm och Lund114 495:-BokaMer information
18/5Se avreseorterVårresa till Ca´n Picafort - Mallorca från Varberg, Kungsbacka och MölndalMer än 814 495:-BokaMer information
Fyra goda anledningar att resa med Bella Resor
1. Det är enkelt och smidigt

Du hämtas upp vid en central plats i din kommun och körs med buss till flygplatsen. Här erbjuds du hjälp med incheckning och bagageinlämning, vilket ger dig en bekymmersfri och lugn start på resan. Vid hemresan kör bussen tillbaka samma väg.

2. Det är tryggt

Din svenska reseledare är närvarande hela veckan. Hotell, måltider och utflykter är arrangerade och betalda i förväg. Vi genomför programmet i lugn takt – så att du kan fokusera på att njuta och få uppleva det bästa som resmålet har att erbjuda.

3. Det är lätt att hitta likasinnade

Det spelar ingen roll om du startar resan tillsammans med någon, eller om du reser själv. Semestern spenderas i grupp tillsammans med andra jämnåriga. Många berättar om nya vänner de har funnit, som de väljer att träffa igen efter hemkomsten.

4. Det är väldigt trevligt

Vi gör det mesta tillsammans – vi bor på samma hotell, äter mat tillsammans och vi åker på utflykter. De flesta som är med på resan kommer ju från samma hemkommun – där många delar liknande erfarenheter – och samtalen flyter på lätt!