Skip to main content

Seniorresa till Mallorca, Paguera vår 2024

Att resa är att leva - det gäller självklart även när man kommit upp i åren.

En resa söderut är alltid uppiggande och ger lite extra äventyr i vardagen. Res tryggt med Bella Resor till vackra Mallorca tillsammans med seniorer från din hemkommun. Det gör resan extra trevlig och tänk så många gemensamma minnen det finns att dela om ni väljer att träffas igen efter hemkomsten.

Vi hämtar med buss centralt i din kommun och hjälper till med incheckning på flygplatsen. Framme på Palma flygplats står vår reseledare och välkomnar dig.

Våra reseledare bor på samma hotell som gruppen, deltar i utflykterna och är behjälpliga under hela resan. Allt detta ger en unik trygghet – som vi är stolta över att kunna erbjuda.

Se mer om hotellet, veckans program och datum nedan.

Sök resa

Din resa startar från din kommun

Program

 • Busshämtning till flygplatsen

  Avresa med buss går från din hemkommun till flygplatsen varifrån vi flyger direkt till Palma de Mallorca.

  Busshämtning till flygplatsen
 • Avresa till Mallorca

  Vår reseledare som tar emot på Palma flygplats, följer med i bussen och hjälper till med incheckningen på hotellet i Paguera. Bussresan tar ca 40 minuter.

  Avresa till Mallorca
 • Utflykt 1: Med “Apelsintåget” till Sóller inkl. lunch

  Efter en halvtimmes bussresa är vi framme vid tågstationen i Palma. Här stiger vi på Apelsintåget som i sakta mak tar oss till Sóller, vilket tar ca en timme. Denna tågtur mellan Palma och Sóller anses ofta vara den absolut vackraste resan man kan göra på ön. Först går turen över slätterna norr om Palma, vidare genom den storslagna bergskedjan Sierra de Tramuntana och till slut kommer vi fram till den vackra och frodiga Sóllerdalen. Vi åker över gamla broar, genom många tunnlar, och förbi odlingar med apelsin och citron, mandel, fikon och oliv. Vid slutstationen i staden Sóller blir det en kort paus innan vi fortsätter med spårvagn ner till kustbyn Port de Sóller. Här äter vi lunch, och det blir även tid att strosa runt på egen hand.

  Utflykt 1: Med “Apelsintåget” till Sóller inkl. lunch
 • Utflykt 1 - fakta

  Den smalspåriga järnvägen, som är 27 km lång, invigdes år 1911 och används än idag. Sträckan byggdes för att underlätta transporten av apelsiner till Palma. Den gamla stadsdelen i Sóller härstammar från 1300- talet och har bevarats väl. Port de Sóller är en idyllisk by, och ett stillsamt resmål, som ligger i en skyddad bukt. Här finns en vacker strandpromenad, gott om butiker och en hamn för både fiskebåtar och lyxiga fritidsbåtar
 • Utflykt 2: Palma stad inkl. Lunch

  Mallorcas vackra huvudstad Palma de Mallorca är målet för dagens utflykt. Högt ovanför centrum tronar det gamla slottet Bellver och härifrån kan vi njuta av en fantastisk utsikt över Palma bukten. Efter kort sightseeing med buss parkerar vi nära Paseo Maritimo, den långa strandpromenaden. Vi besöker den imponerande katedralen La Seu, ett mästerverk i gotisk stil och en symbol för makten och rikedomen hos Mallorcas kristna erövrare. Den gamla stadsdelen ses bäst till fots och vi promenerar på slingriga gator och får njuta av enastående arkitektur och den genuina atmosfär som råder här. Turen avrundas med en typisk mallorkinsk lunch.

  Utflykt 2: Palma stad inkl. Lunch
 • Utflykt 2 - fakta

  Palma är både öns och hela ögruppen Balearernas huvudstad och här bor ca 400.000 invånare. Det är lätt att bli förtjust i Palma – om man tycker om internationell puls, trendiga matställen, och ett stort utbud av kultur, sevärdheter och butiker. Dessutom nära till sol och bad. Katedralen La Seu började byggas år 1229 och blev färdig först 1601. En större renovering inleddes i början på 1900-talet av den berömde katalanske arkitekten Antoni Gaudí.
 • Utflykt 3: Västkustens bergskedja Sierra de Tramuntana och Valldemossa inkl. Lunch

  Idag får vi uppleva några av Mallorcas vackraste vägsträckor. Först styr vi kosan mot det idylliska Valldemossa - staden som blev världsberömd efter att Chopin och hans älskarinna hade tillbringat några stränga vintermånader där. Vi strosar runt bland vackra hus och smala gränder och besöker klostrets museum, innan vi äter en god lunch. Resan går sedan vidare längs kustvägen i de storslagna Tramuntanabergen. Här bjuds vi på oförglömliga vyer, och ett varierat landskap med karga berg, gröna tallskogar och imponerande terrasser längs sluttningarna. Vi tar kaffe- och bensträckarpaus läng

  Utflykt 3: Västkustens bergskedja Sierra de Tramuntana och Valldemossa inkl. Lunch
 • Utflykt 3 - fakta

  Valldemossa ligger vackert inramat av höga berg på Mallorcas västra sida. Denna charmiga stad med vacker arkitektur har alltid lockat många besökare och är vida känd i konstnärskretsar. Den ståtliga byggnaden, Real Cartuja, utgjorde från starten av 1300-talet ett kungligt palats, och skänktes senare till kartusianorden. Kyrkan kom då till och inredning av celler, apotek osv. När den polske kompositören Frédéric Chopin gjorde sin visit under vintern 1838/39, tillsammans med den franska romanförfattaren George Sand och hennes barn, hyrde de in sig i några rum som tidigare varit munkcell.
 • Utflykt 4: Vingården Macià Batle, inkl. lättare lunch med vinprovning och olika tilltugg

  Vinregionen Binissalem, på öns centrala del, är målet för denna utflykt. Vi besöker vingården Macià Batle och på vår rundtur i den moderna anläggningen och vinkällaren berättas om hur produktionen av gårdens viner går till. Här finns en sann passion för marken, för jordbruket och för druvorna som odlas och bodegan ser som sin uppgift att utveckla det unikt mallorkinska vinet. Det ligger många, många timmars arbete bakom de viner som vi idag får lov att provsmaka. Till vinerna serveras olika delikata tilltugg som gården producerar, bland annat olivolja och marmelader, samt typiska småkakor. Det finns även möjlighet att besöka shopen där gårdens viner och andra produkter säljs.

  Utflykt 4: Vingården Macià Batle, inkl. lättare lunch med vinprovning och olika tilltugg
 • Utflykt 4 - fakta

  Macià Batle och hans fru hade nog aldrig kunnat föreställa sig år 1856, då de startade sin vinproduktion här, att denna vingård flera generationer senare skulle utvecklas till en av de största och mest kända på Mallorca, med över 300 nationella och internationella utmärkelser. Idag äger Macià Batle över 70 hektar mark för odling av vindruvor och distribuerar viner till många länder.
 • Två dagar på egen hand – några tips från oss!

  En kortare promenad tar dig upp till Fornells i Paguera’s västliga del. Där finns vackra hus att se och en fantastisk utsikt över byn och bukten. (passar dig utan gångbesvär) Eller prova att gå en tur på en vandringsled med utgångspunkt i Paguera. Kanske ta lokalbussen till Palma och utforska den fina staden lite mer på egen hand. Varför inte besöka den kände danske konstnären Jacob Asbaeks imponerande galleri? Det ligger utanför byn Sa Coma, inte långt från Paguera och bjuder på modern konst och vacker natur. Lätt att ta sig dit med buss eller taxi.

  Två dagar på egen hand – några tips från oss!
 • Hemresa

  Vi åker buss till flygplatsen, varifrån flyget går vidare hemåt. Vid ankomsten kör bussen tillbaka till den avresekommun där du startade resan.

 • OBS!

  Med reservation för ändringar.

  Dagsprogram skickas ca. 3 veckor innan avresa.

  För mer information och beställning - ring: 046-560 01 52 eller skicka ett mail till: info@bellaresor.se

  OBS! För att alla resande skall få ut det mesta av sin resa behöver man vara oberoende av reseledaren. Våra reseledare har i uppgift att se till gruppens helhet och kan därför inte hjälpa och assistera enskilda behov. Detta betyder att man själv ska klara av att t.ex. bära sin resväska, gå i trappor och på ojämnt underlag. Man ska kunna följa med på utflykternas promenader i rimligt tempo.

Karta

Hotellinformation

Vi bor på det välorganiserade och fina 4-stjärniga Hotel Valentin Reina Paguera, i centrum av byn Paguera. Hotellet ligger nära gågatan med fina möjligheter till shopping. Den härliga sandstranden och strandpromenaden når man efter fem minuters promenad och där finns gott om restauranger och caféer. Valentin Reina Paguera är reserverat för endast ”vuxna gäster” och har ett fantastiskt poolområde, omgivet av en frodig tropisk trädgård.

Det ges underhållning på hotellet flera kvällar i veckan och utöver det finns fitness- och wellnesscenter med sauna och spa. De välinredda och trevliga hotellrummen har balkong, aircondition, badrum, hårfön, säkerhetsskåp, gratis WiFi, satellit tv, minikylskåp och vattenkokare.

Välj mellan:
• Dubbelrum standard
• Dubbelrum med havsutsikt
• Enkelrum standard
• Enkelrum med havsutsikt

Se mer information om hotellet här: www.valentinhotels.com/hotels/valentin-reinapaguera-hotel

Väderdata

"Inget är så oförutsägbart som vädret", speciellt i dessa tider. Men eftersom många frågar hur vädret är vid de olika tidpunkterna vågar vi ge dig en fingervisning om vilket väder du kan förvänta dig ändå.

Naturligtvis kan vi inte garantera sol eller värme och vill du ha en aktuell väderprognos för Mallorca kan du se den här: https://www.vejreti.com/europe/spain/balearic-islands/mallorca

 

 

(källa: www.vejreti.com datum: 11-2022)

Broschyr

Här hittar du vår Paguera-broschyr.
Om du har problem eller vill att vår broschyr ska skickas per post - kan du kontakta oss här

Vårt koncept

Fyra goda anledningar att resa med Bella Resor
1. Det är enkelt och smidigt

Du hämtas upp vid en central plats i din kommun och körs med buss till flygplatsen. Här erbjuds du hjälp med incheckning och bagageinlämning, vilket ger dig en bekymmersfri och lugn start på resan. Vid hemresan kör bussen tillbaka samma väg.

2. Det är tryggt

Din svenska reseledare är närvarande hela veckan. Hotell, måltider och utflykter är arrangerade och betalda i förväg. Vi genomför programmet i lugn takt – så att du kan fokusera på att njuta och få uppleva det bästa som resmålet har att erbjuda.

3. Det är lätt att hitta likasinnade

Det spelar ingen roll om du startar resan tillsammans med någon, eller om du reser själv. Semestern spenderas i grupp tillsammans med andra jämnåriga. Många berättar om nya vänner de har funnit, som de väljer att träffa igen efter hemkomsten.

4. Det är väldigt trevligt

Vi gör det mesta tillsammans – vi bor på samma hotell, äter mat tillsammans och vi åker på utflykter. De flesta som är med på resan kommer ju från samma hemkommun – där många delar liknande erfarenheter – och samtalen flyter på lätt!