Skip to main content

Seniorresa till Katalonien vår 2024

Res tillsammans med en grupp jämnåriga från din kommun och njut av fina upplevelser i trevligt sällskap.

Denna resa tar dig med till en av Medelhavets riktiga pärlor – det vackra kustlandskapet i den nordöstra delen av Katalonien. Vi föredrar att resa något utanför högsäsong, när det råder en lugnare och mer avspänd atmosfär, och då temperaturen är behaglig.

Vi hämtar med buss centralt i din kommun och en av våra guider hjälper till med incheckning på flygplatsen. Framme på Barcelona flygplats står vår reseledare och välkomnar dig.

Våra reseledare bor på samma hotell som gruppen, deltar i utflykterna och är behjälpliga under hela resan. Allt detta ger en unik trygghet – som vi är stolta över att kunna erbjuda.

Se mer om datum för resan, hotellet och veckans program lite längre ner.

Sök resa

Din resa startar från din kommun

Program

 • Busshämtning till flygplatsen

  Avgång med buss från din valda avresekommun till flygplatsen, och därifrån flyg till Barcelona.

  Busshämtning till flygplatsen
 • Avresa till Katalonien

  Vår svenska reseledare tar emot på Barcelonas flygplats och följer med på bussen som går till hotellet i Malgrat de Mar, vilket tar ca 1 1/2 timme.

  Avresa till Katalonien
 • Utflykt 1: Sightseeing längs med kusten (inkl. lunch)

  På denna introduktionstur ägnar vi förmiddagen till att orientera oss i Malgrat de Mar och angränsande områden, så att du snabbt kan känna dig som hemma, redan från dag ett. Din guide visar runt och ger även tips på vad du kan göra i närområdet på egen hand. Vi avslutar turen med en god typisk spansk lunch.

  Utflykt 1: Sightseeing längs med kusten (inkl. lunch)
 • Utflykt 1 - fakta

  Malgrat de Mar har närmare 19 000 invånare och ligger precis vid kusten. Idag har staden så gott som vuxit samman med grannorten Santa Susanna, som man lätt når via strandpromenaden. I hela området är det gott om odling av frukt och grönsaker och fram till början av 60-talet var jordbruket den mest betydande inkomstkällan.
 • Utflykt 2: En försmak av Barcelona (inkl. lunch)

  Det är inte utan anledning att Barcelona under de senaste åren har varit en av Europas mest populära storstäder. Barcelona är en unik kombination av pulserande storstadsliv och sydländskt gemyt och charm. Här ligger kulturpärlorna på rad, spännande historia, strand- och hamnmiljö och inte minst äkta spansk stämning. Denna dag ger vi er en försmak på vad denna stora och fantastiska stad har att erbjuda. Önskar man uppleva mera av staden är det enkelt att ta tåget in på en dag som är fri att spendera på egen hand. Bland annat den mysiga gamla stan med sina trånga gränder där det inte är tillåtet för större grupper att gå tillsammans. Under sightseeingturen med buss visar vi de viktigaste platserna och berättar om stadens historia och sevärdheter. Dagens höjdpunkt blir besöket inne i La Sagrada Familia – detta fantastiska mästerverk av den katalanske arkitekten Antoni Gaudi. La Sagrada Familia är en av världens mest omtalade och fascinerande kyrkor och är fortfarande en byggarbetsplats trots att Gaudi påbörjade bygget för mer än 135 år sedan.

  Utflykt 2: En försmak av Barcelona (inkl. lunch)
 • Utflykt 2 - fakta

  Barcelona är Spaniens näst största stad med nästan 5 miljoner invånare, om man räknar med förorterna. Läget vid Medelhavet och närheten till den franska gränsen har i alla tider lockat främmande folk på besök. På 1200-talet var Barcelona en av de mäktigaste städerna vid Medelhavet och i samband med de olympiska spelen 1992 fick staden en rejäl uppfräschning. Antoni Gaudí föddes i Barcelona 1852. Trots mediokra betyg antogs han till arkitektskolan, där en av hans lärare lär ha sagt: ”Jag har antingen hittat en galning eller ett geni”. Gaudí har även skapat ett flertal andra fantasifyllda byggnadsverk, varav de flesta idag är listade på UNESCOs världsarvslista.
 • Utflykt 3: Kloster och Cava (inkl. lunch)

  Denna dag styr vi kosan en bit nordväst om Barcelona, och högt uppe på 720 meters höjd, i en magisk bergskedja med märkligt runda toppar, hittar vi klostret och kyrkan i Montserrat. Härifrån har vi en fantastisk utsikt ut över det natursköna landskapet. Området har allt sedan antiken varit en viktig religiös plats. I den imponerande kyrkan finns en liten staty av den svarta madonnan, och en utbredd tro är att om du tillber Madonnan här, kan du få mirakel att hända. Varför inte prova, när du ändå är på plats? Vi besöker sen Codornius vingård, som tillika är den största producenten av Cava – den spanska, och främst den Katalanska, stolta motsvarigheten till ”Champagne”. Vi får en spännande rundtur i anläggningens labyrint av underjordiska rum, och vi får veta hur produktionen av denna pärlande dryck går till – och naturligtvis blir det tillfälle att provsmaka.

  Utflykt 3: Kloster och Cava (inkl. lunch)
 • Utflykt 3 - fakta

  Det första klostret grundades på 800-talet och blev tidigt en viktig vallfartsort för pilgrimer. Napoleons trupper ödelade dock det mesta under kriget och nuvarande byggnader härstammar från 1800-talet. Idag lever ett 80-tal benediktinermunkar här, det finns en musikskola och världens äldsta och mycket kända gosskör. Vingården Codorniu från 1551, är inte bara stor och Spaniens äldsta, utan faktiskt en av världens äldsta. Den vackra modernistiska anläggningen har förklarats som ett historiskt och konstnärligt monument.
 • Utflykt 4: Salvador Dalí och kusten mot norr (inkl. lunch)

  Precis vid foten av Pyrenéerna ligger staden Figueres, som den kände konstnären Salvador Dalí kommer ifrån – mannen med de tvinnade mustascherna som lite av sitt varumärke. Här finns också hans helt speciella teatermuseum, som du nog inte har sett maken till. Denne mångsidige konstnär är mest känd för sina smått absurda och drömska målningar och en rundtur i museet är minsann en upplevelse utöver det vanliga. Efter en god lunch kör vi ut mot havet, för att sen fortsätta hemresan längs den vackra kusten vilken bjuder på en mängd fina vyer.

  Utflykt 4: Salvador Dalí och kusten mot norr (inkl. lunch)
 • Utflykt 4 - fakta

  Salvador Dalí anses vara en av de viktigaste surrealistiska konstnärerna. Han föddes 1904 i Figueres, där han 84 år senare också blev begravd. Dalí designade och inredde sitt museum i ruinerna av en gammal teater. Figueres – vilket är ett katalanskt ord som betyder ”fikonträd” – är en av områdets större städer (46 000 invånare) och även känd för sitt rika kulturarv med många arkitektoniska pärlor från olika epoker.
 • Två lediga dagar att spendera på egen hand – här följer några tips!

  Varför inte ta en tur med tåget och utforska grannstaden Calella? Kanske göra ännu ett besök i Barcelona, som har så mycket spännande att erbjuda. Tågstationen ligger bara några hundra meter från hotellet. Du kan också göra ett besök i den vackra botaniska trädgården Jardín Botánico Marimurtra i grannstaden Blanes. Den anses vara Europas största och vackraste botaniska träd-gård med medelhavsväxter, och sträcker sig över hela 16 hektar. Eller kanske koppla av vid stranden eller poolen och bara njuta.

  Två lediga dagar att spendera på egen hand – här följer några tips!
 • Hemresa

  Vi åker buss till flygplatsen, varifrån flyget går vidare hemåt. Vid ankomsten går bussen tillbaka till den avresekommun där du startade resan.

 • OBS!

  Vi förbehåller oss rätten till förändringar.

  Dagsprogram skickas ut ca 3 veckor före avresan.

  För mer information och beställning - ring: 046-560 01 52 eller skicka ett mail till: info@bellaresor.se

  OBS! För att alla resande skall få ut det mesta av sin resa behöver man vara oberoende av reseledaren. Våra reseledare har i uppgift att se till gruppens helhet och kan därför inte hjälpa och assistera enskilda behov. Detta betyder att man själv ska klara av att t.ex. bära sin resväska, gå i trappor och på ojämnt underlag. Man ska kunna följa med på utflykternas promenader i rimligt tempo.

Karta

Hotellinformation

Vi bor på det mycket fina 4-stjärniga Hotel Aqua Silhouette & Spa i Malgrat de Mar, avsett endast för vuxna gäster. Hotellet ligger idealiskt till, både nära stranden och centrum. Hotellet är så gott som nybyggt (2018) och du kommer märka att detta är en riktig oas som bjuder in till välbefinnande och avkoppling. Det är bara 5 minuters promenad till den kilometerlånga strandpromenaden, med alla sina många uteserveringar och små butiker. Och på ungefär samma avstånd ligger den genuina delen av stadens centrum där det finns många spännande affärer och restauranger att utforska.

Hotellet har stor trädgård med 3 utomhuspooler och ett spa- och hälsocenter med inomhuspool och bastu, där man mot ersättning kan boka massage eller skönhetsbehandlingar. Dessutom finns hiss, lounge-bar med underhållning varje kväll, trevlig bufférestaurang och en grillrestaurang vid poolen. Gratis WIFI överallt på hotellet. Rummen är mycket fina, alla med balkong och ett modernt badrum med dusch. Det finns hårtork, gratis kassaskåp, minibar/ kylskåp, luftkonditionering/uppvärmning och satellit-TV.

Välj mellan:
• Dubbelrum
• Dubbelrum med utsikt över poolen/trädgården
• Dubbelrum för 1 person
• Dubbelrum med utsikt över pool/trädgård för 1 person

Väderdata

"Inget är så oförutsägbart som vädret", speciellt i dessa tider. Men eftersom många frågar hur vädret är vid de olika tidpunkterna vågar vi ge dig en fingervisning om vilket väder du kan förvänta dig ändå.

Naturligtvis kan vi inte garantera sol eller värme och vill du ha en aktuell väderprognos för Katalonien kan du se den här: https://www.vejreti.com/europe/spain/catalonia

 

 

(källa: www.vejreti.com datum: 11-2022)

Broschyr

Här hittar du vår Katalonien-broschyr.
Om du har problem eller vill att vår broschyr ska skickas per post - kan du kontakta oss här

Vårt koncept

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Administrationsavgift
  Administrationsavgift Vi debiterar en obligatorisk administrationsavgift på 125 SEK per person. Detta täcker bland annat en utökad ansvarsförsäkring, i enlighet med paketreselagen, som Bella Resor tecknar för alla gäster via Gouda Reseförsäkring. Likaså täcker den avgiften till Resegarantifonden.

  Obs! Administrationsavgiften är alltså obligatorisk – och kan inte väljas bort.

  Pris: 125:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum med balkong 0:-
 • Dubbelrum med balkong och utsikt över pool/trädgården 1 795:-
 • Dubbelrum med balkong för 1 person 2 095:-
 • Dubbelrum med balkong och utsikt över pool/trädgården för 1 person 2 995:-

Avgångar & priser

Se vårt kompletta urval av Seniorresa till Katalonien vår 2024 här. Observera, att
dagsprogrammen kan variera för vår- och höstresor.

AvresaDestinationLediga platserfrån pris
27/5Se avreseorterVårresa till Katalonien från Vallentuna, Järfälla, Nacka-VärmdöFullbokad, väntelista12 995:-Boka på väntelistaMer information
Fyra goda anledningar att resa med Bella Resor
1. Det är enkelt och smidigt

Du hämtas upp vid en central plats i din kommun och körs med buss till flygplatsen. Här erbjuds du hjälp med incheckning och bagageinlämning, vilket ger dig en bekymmersfri och lugn start på resan. Vid hemresan kör bussen tillbaka samma väg.

2. Det är tryggt

Din svenska reseledare är närvarande hela veckan. Hotell, måltider och utflykter är arrangerade och betalda i förväg. Vi genomför programmet i lugn takt – så att du kan fokusera på att njuta och få uppleva det bästa som resmålet har att erbjuda.

3. Det är lätt att hitta likasinnade

Det spelar ingen roll om du startar resan tillsammans med någon, eller om du reser själv. Semestern spenderas i grupp tillsammans med andra jämnåriga. Många berättar om nya vänner de har funnit, som de väljer att träffa igen efter hemkomsten.

4. Det är väldigt trevligt

Vi gör det mesta tillsammans – vi bor på samma hotell, äter mat tillsammans och vi åker på utflykter. De flesta som är med på resan kommer ju från samma hemkommun – där många delar liknande erfarenheter – och samtalen flyter på lätt!