Skip to main content

Seniorresa till Gran Canaria vår 2025


OBS: Ej slutsålt, vi jobbar fortfarande med denna sida - kom tillbaka snart
OBS: Ej slutsålt, vi jobbar fortfarande med denna sida - kom tillbaka snart
OBS: Ej slutsålt, vi jobbar fortfarande med denna sida - kom tillbaka snart
OBS: Ej slutsålt, vi jobbar fortfarande med denna sida - kom tillbaka snart

Välkommen att resa med Bella Resor till Gran Canaria där vi bor i det solsäkra Playa del Inglés. Tillsammans med en grupp jämnåriga från din kommun reser du tryggt med oss och får njuta av fina upplevelser i trevligt sällskap. Den spanska ön, inte långt från Afrikas kust, är den tredje största av de Kanariska öarna och har ett behagligt klimat året runt – vilket ju passar oss väldigt bra, eller hur?

När du reser tillsammans med seniorer från din hemkommun gör det resan extra trevlig och tänk så många gemensamma minnen det finns att dela om ni väljer att träffas igen efter hemkomsten.

Vi hämtar med buss centralt i din kommun och hjälper till med incheckning på flygplatsen. Framme på Las Palmas flygplats står vår reseledare och välkomnar dig.

Vår svenska erfarna reseledare bor på samma hotell som gruppen, deltar i utflykterna och är behjälpliga under hela resan. Allt detta ger en unik trygghet – som vi är stolta över att kunna erbjuda.


Se mer om hotellet, veckans program och datum nedan.

Sök resa

Din resa startar från din kommun

Program

 • Busshämtning till flygplatsen

  Avgång med buss från din valda avresekommun till flygplatsen, varifrån du flyger direkt till Gran Canaria.

  Busshämtning till flygplatsen
 • Avresa till Gran Canaria

  Vår svenska reseledare väntar på Gran Canarias flygplats och kommer att följa med dig på bussen till ditt hotell i Playa del Inglés, som ligger cirka en 1/2 timmes resa från flygplatsen.

  Avresa till Gran Canaria
 • Utflykt 1: Introduktionstur (inkl. lunch)

  Halvdagstur med buss och till fots, där vi bekantar oss med vårt närområde. Vi beger oss först ut till öns södra spets där det lyxiga Meloneras ligger, med många 5-stjärniga hotell och otaliga märkesbutiker. I Maspalomas reser sig den ståtliga fyren, som numera utgör en känd siluett, och som har bidragit till sjöfartens trygghet i över 100 år. Här ligger ett naturskyddat område - Las Dunas – känt för sina enorma sanddyner, vilka vi ska titta på. Vi tar en promenad förbi den fågelrika lagunen, och får fin utsikt ut över den kilometerlånga stranden. Därefter utforskar vi Playa del Inglés, där vi blir bjudna på en god kanarisk lunch innan vi avrundar dagens utflykt med en tur till San Agustin. Detta område har stark anknytning till många svenska entreprenörer som redan på 60-talet tog initiativ till att bygga de första turistanläggningarna på Gran Canarias sydkust. Här ligger idag både Svenska kyrkan och den Svenska skolan.

  Utflykt 1: Introduktionstur (inkl. lunch)
 • Utflykt 1 - fakta

  Gran Canarias sydkust var fortfarande ett öde och kargt lavalandskap då öns turism började ta fart. Till en början var den helt koncentrerad kring huvudstaden Las Palmas och först på 60-talet kom hotellbyggandet igång på allvar på sydkusten. Utvecklingen har gått fort sedan dess och idag utgör den södra kusten, tillsammans med den västra i området runt Puerto Rico, en av Spaniens största turistzoner. Det är här som majoriteten av de ca 3 miljoner turister som årligen besöker ön, väljer att bo. Gran Canaria har en yta på 1 532 km2 (ungefär hälften så stort som Gotland) och har nästan 900 000 invånare.
 • Utflykt 2: Las Palmas (inkl. lunch)

  Vi besöker öns spännande och pulserande huvudstad. Las Palmas är Kanarieöarnas viktigaste hamnstad och utmärker sig bland annat genom att ha en 3 km lång sandstrand på gångavstånd från centrum. Vi stiger av bussen i den gamla stadsdelen Vegueta, varifrån vi promenerar mot katedralen Santa Ana, på kullerstensbelagda gator, förbi historiska byggnader och hus med färgglada fönsterluckor och snidade träbalkonger. Vi besöker en av öns vackraste byggnader i kolonialstil – vilket är det hus där Columbus bodde då han besökte Kanarieöarna på sina resor mot Amerika. Idag finns här ett intressant museum, som berättar om öns historia och Columbus spännande resor. Det blir också tid att strosa på egen hand, kanske för att besöka den livliga saluhallen, Mercado de Vegueta, där det finns ett rikt utbud av allt man kan önska vad gäller exotiska frukter, grönsaker, kött, fisk och kryddor. Vi avslutar dagen med en härlig lunch på strandpromenaden, som vetter ut mot den välkända Las Canteras-stranden.

  Utflykt 2: Las Palmas (inkl. lunch)
 • Utflykt 2 - fakta

  Las Palmas grundades 1478 och efter några år införlivades ön med den spanska kronan. Idag har staden runt 400 000 invånare och är förutom Gran Canarias största stad också huvudstad i provinsen Las Palmas, som inkluderar öarna Lanzarote och Fuerteventura. Den stora hamnen är en av de viktigaste på dessa breddgrader och livligt trafikerad av handelsfartyg, färjor och kryssningsfartyg. Den erbjuder omfattande service för fartyg från hela världen som korsar Atlanten. Vid den långa Las Canteras-stranden ligger hotell, restauranger och barer tätt.
 • Utflykt 3: I guanchernas värld (inkl. lunch)

  Idag kan vi känna historiens vingslag när vi besöker den helt magiska Guayadeque-ravinen på öns östra sida. Här finns hundratals grottor där öns tidigare befolkning – guancherna – hade sina boplatser. Vi får en bild av hur deras liv kan tänkas ha sett ut före de spanska erövrarnas tid. Vissa grottor är naturliga håligheter och andra är uthuggna i berget. De låg skyddade och var lätta att försvara vid en eventuell attack. Det fanns gott om vatten i dalgången och goda förutsättningar för att odla och det gjorde att detta var ett av de större samhällena på guanchernas tid. Temperaturen i grottan håller sig förhållandevis jämn, dag som natt, året runt, vilket många tar tillvara än idag. De familjer som bor här nu har förstås byggt till och moderniserat sina anrika hem. Vissa grottor är inredda som restaurang och hotell, vilket vi också kommer får se, eftersom dagens lunch serveras i en grotta! (Obs! Den här turen är inte lämplig för personer med gångsvårigheter.)

  Utflykt 3: I guanchernas värld (inkl. lunch)
 • Utflykt 3 - fakta

  Det finns viss osäkerhet om guanchernas ursprung, men dagens forskning har visat att nordafrikanerna står dem närmast genetiskt och att de troligen är ättlingar till berberfolken som bodde där. Guancherna beskrevs som storväxta, blåögda och blonda. De levde i en kultur som liknar andra stenåldersbönders på den tiden och de odlade majs, spannmål och baljväxter och höll får och getter. De antas ha levt mycket isolerade från omvärlden eftersom inget tyder på att de använt båtar eller haft kunskap om sjönavigation, även om de en gång måste ha tagit sig hit med båt. Kom de frivilligt till ön eller blev de utvisade från sina hemtrakter när dessa invaderas av andra folk? Ingen vet med säkerhet. När de spanska erövrarna steg iland på 1400-talet, tror man det bodde runt 30 000 guancher på ön.
 • Utflykt 4: Upptäck Gran Canarias hjärta (inkl lunch)

  Gran Canaria är en otroligt mångfascetterad ö med stora kontraster mellan livsmiljöer och landskap – en kontinent i miniatyr. Idag styr vi kosan mot hjärtat av ön, där det finns höga bergstoppar, djupa dalgångar, skogar, frodig grönska och små pittoreska bergsbyar. I de 1000 palmernas dal råder ett tropiskt klimat och här odlas bland annat avokado och aloe. I den lilla idylliska byn Fataga kan det kännas som vi träder in i en helt annan värld, i jämförelse med sydkustens turistmecka. Här blir det tid att på egen hand gå runt och njuta av den lugna atmosfären och byns välbevarade och vackra vita hus och små trånga gator. Längs vår väg kommer vi också se mandelträd och andra subtropiska växter. Efter en härlig lunch passerar vi genom ett område med kanarisk tall och får en fantastisk utsikt ut över de omgivande dalgångarna. Har vi tur får vi även se en glimt av den berömda klippan, Roque Nublo, en av öns högsta punkter, som i svunna tider fungerade som helig plats. På öns nordöstra sida gör vi dagens sista stopp, i den lummigt belägna byn Santa Brigida, där vi besöker en vingård. Här kommer vi få ta del av gårdens intressanta historia om familjen som äger den och vinproduktionen genom tiderna. Vi avrundar besöket med några smakprov på både vin och ost.

  Utflykt 4: Upptäck Gran Canarias hjärta (inkl lunch)
 • Utflykt 4 - fakta

  Kanarieöarna har vuxit fram ur havet genom ett stort antal vulkanutbrott. Gran Canaria är den tredje största av öarna och till skillnad från de andra inte längre vulkaniskt aktiv. Passadvindarna, golfströmmen och öns läge och geografi bidrar tillsammans till stora variationer på öns relativt lilla yta. Det är fuktigare norrut, kallare och torrare i inlandet, medan det i skyddade varma lägen med god vattentillgång är fantastiskt frodigt, samtidigt som det vanligtvis är soligt och torrt på den södra delen. Praktiskt taget året runt bjuder ön på ett milt klimat där medeltemperaturen skiftar från 19 grader på vintern till 25 grader på sommaren. Vissa platser, med stort kulturellt värde, finns idag med på Unescos världsarvslista. Floran är riklig och vi hittar många endemiska växter, som till exempel den vackra kanariska palmen Phoenix canariensis, vars frukter ser ut som dadlar, men inte hör till de ätbara sorterna.
 • Två lediga dagar att disponera på egen hand – några tips!

  Ta kanske en tur till Palmitos Park? I den annars torra ravinen har man skapat en lummig oas, där besökarna kan promenera runt på stigar och beundra papegojor och andra fåglar och olika djur, akvarier, fjärilshus mm. Dagliga shower ges med delfiner, papegojor och rovfåglar. En taxiresa hit tar ca 15 min. Eller ta en promenad längs den långa och vackra strandpromenaden Paseo Maritimo. Den följer kusten från San Agustin, förbi Playa del Inglés och fram till sanddynerna i Maspalomas. Vill man ta en paus och vila en stund finns det bänkar med jämna mellanrum och ett stort utbud av barer och restauranger längs med vägen. Du kan alltid ta en taxi hem igen – det är billigt här. Kanske prova någon av stränderna Playa de Amadores eller Playa de Puerto Rico? Eller varför inte besöka Puerto de Mogan, som ursprungligen är en gammal fiskeby som lyckats bevara lite av det genuina, även efter förvandlingen till modern turistort med stor lustbåtshamn. Passar fint för en god lunch med nyfångad fisk och färska skaldjur, eller för att bara strosa runt. Eller kanske ta en tur på kamelryggen ut över sanddynerna?

  Två lediga dagar att disponera på egen hand – några tips!
 • Hemresa

  Vi tar oss med buss till flygplatsen, flyger hem, och fortsätter därefter med buss till den kommun du startade resan ifrån.

 • OBS!

  Vi förbehåller oss rätten till ändringar.

  Dagsprogrammet skickas ut ca 3 veckor före avresa.

  För mer information och beställning - ring: 046-560 01 52 eller skicka ett mail till: info@bellaresor.se

  OBS! För att alla resande skall få ut det mesta av sin resa behöver man vara oberoende av reseledaren. Våra reseledare har i uppgift att se till gruppens helhet och kan därför inte hjälpa och assistera enskilda behov. Detta betyder att man själv ska klara av att t.ex. bära sin resväska, gå i trappor och på ojämnt underlag. Man ska kunna följa med på utflykternas promenader i rimligt tempo.

Karta

Hotellinformation

Corallium Beach

Väderdata

"Inget är så oförutsägbart som vädret", speciellt i dessa tider. Men eftersom många frågar hur vädret är vid de olika tidpunkterna vågar vi ge dig en fingervisning om vilket väder du kan förvänta dig ändå.

Naturligtvis kan vi inte garantera sol eller värme och vill du ha en aktuell väderprognos för Gran Canaria kan du se den här: https://www.vejreti.com/europe/spain/canary-islands/gran-canaria

 

 

(källa: www.vejreti.com datum: 11-2022)

Broschyr

Här hittar du vår Gran Canaria-broschyr.
Om du har problem eller vill att vår broschyr ska skickas per post - kan du kontakta oss här

Vårt koncept

Fyra goda anledningar att resa med Bella Resor
1. Det är enkelt och smidigt

Du hämtas upp vid en central plats i din kommun och körs med buss till flygplatsen. Här erbjuds du hjälp med incheckning och bagageinlämning, vilket ger dig en bekymmersfri och lugn start på resan. Vid hemresan kör bussen tillbaka samma väg.

2. Det är tryggt

Din svenska reseledare är närvarande hela veckan. Hotell, måltider och utflykter är arrangerade och betalda i förväg. Vi genomför programmet i lugn takt – så att du kan fokusera på att njuta och få uppleva det bästa som resmålet har att erbjuda.

3. Det är lätt att hitta likasinnade

Det spelar ingen roll om du startar resan tillsammans med någon, eller om du reser själv. Semestern spenderas i grupp tillsammans med andra jämnåriga. Många berättar om nya vänner de har funnit, som de väljer att träffa igen efter hemkomsten.

4. Det är väldigt trevligt

Vi gör det mesta tillsammans – vi bor på samma hotell, äter mat tillsammans och vi åker på utflykter. De flesta som är med på resan kommer ju från samma hemkommun – där många delar liknande erfarenheter – och samtalen flyter på lätt!